Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Την 6η θέση πήραν οι δυο νέοι Γιαννιώτες στο διαγωνισμό Ennovation .


Το Ennovation είναι ένας Διεθνής διαγωνισμός ψηφιακής επιχειρηματικότητας-καινοτομίας για φοιτητές και ο στόχος του είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα στους ψηφιακούς χώρους του διαδικτύου, του κινητού κλπ με σκοπό να προωθηθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες για το ηλεκτρονικό επιχειρείν και νέα ψηφιακά προϊόντα.
Η συμμετοχή το διαγωνισμό Ennovation είναι ανοιχτή και δωρεάν και μπορούν να συμμετέχουν Φοιτητές Πανεπιστημίων (προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί, από όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και της Ευρώπης, από όλους τους κλάδους σπουδών) σε ομάδες από 2 έως 5 άτομα.
Η συμμετοχή στον 6ο Φοιτητικό διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας περιελάμβανε τα ακόλουθα στάδια:
1η Φάση: Υποβολή επιχειρηματικής πρότασης
2η Φάση: Κατάθεση επιχειρηματικού πλάνου (15 Ιουλίου 2013, 23:59)
3η Φάση: Τελική παρουσίαση ιδέας.
Η καινοτόμα ψηφιακή πρόταση - επιχειρηματική ιδέα των δύο νέων αφορά ένα Σύστημα Διαχείρισης Συντήρησης Οδών (ΣΔΣ) , που δέχεται, διατηρεί, αναλύει και παρουσιάζει δεδομένα που αφορούν τα οδικά δίκτυα με σκοπό να βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την κατάστρωση στρατηγιών για τη διατήρηση των οδικών δικτύων στην επιθυμητή κατάσταση με το λιγότερο δυνατό κόστος. Με άλλα λόγια, το ΣΔΣ βοηθάει τους μηχανικούς και τους λοιπούς αρμόδιους στη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με το «τι», «που» και «πότε» όσον αφορά τη συντήρηση των οδικών δικτύων με έναν αποδοτικό τρόπο.
Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 296 φοιτητές από 35 ΑΕΙ/ΤΕΙ της χώρας και του εξωτερικού με 94 καινοτόμες ψηφιακές προτάσεις – επιχειρηματικές ιδέες. Από τις συνολικά 94 ομάδες, οι 48 προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση και από αυτές οι 15 στην τελική φάση του διαγωνισμού. Τα πανεπιστήμια τα οποία εκπροσωπούνται στις 15 ομάδες του τελικού είναι: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, International Hellenic University, London School of Economics and Political Science, University of Birmingham, Τ.Ε.Ι. Αθηνών, Τ.Ε.Ι. Λαμίας, Τ.Ε.Ι. Πάτρας, AKTO.
Οι νέοι που κατέθεσαν την καινοτόμο πρόταση και κατέλαβαν την 6η θέση είναι:
Ονοματεπώνυμο: Κώστας Κρανάς

Πανεπιστήμιο/Τμήμα/Βαθμίδα: ΤΕΙ Πάτρας, Πολιτικών Έργων Υποδομής, BSc University of Birmingham, Civil Engineering, MSc
Ονοματεπώνυμο: Δονάτος Σταυρόπουλος
Πανεπιστήμιο/Τμήμα/Βαθμίδα: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, MSc
Εμείς δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε τα παιδιά που μάχονται για την Ελλάδα του αύριο και να στείλουμε ένα μήνυμα προς την πολιτεία να στρέψει το ενδιαφέρον της στο πλούσιο επιστημονικό δυναμικό που έχει, παρέχοντας κίνητρα για την υλοποίηση των καινοτόμων επιχειρηματικών προτάσεων και βάζοντας φραγμό στην προσφυγιά τους.
Μπράβο σας και καλή υλοποίηση της πρότασής σας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου