Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Η ανταπάντηση του κ. Σ. Θεμελή

Από τον κ. Γιώργο Κρανά πήραμε την παρακάτω επιστολή την οποία και δημοσιεύομε αυτούσια κατά την ... επιθυμία του.
Κύριε Δ/ντή

Στη στήλη «Σε πρώτο πλάνο» και στο φύλλο της 16 /11 που επιμελείται ο δημοσιογράφος κ. Σ. Θεμελής μεταξύ των άλλων σχολίων δημοσίευσε και τα ακόλουθα με τους τίτλους: α) «Και οι σωτήρες» β) «Από πού και πως» που αναφέρονται στην ανακοίνωση στήριξης πολιτών της δημοτικής πρωτοβουλίας των οκτώ .

Για τα παραπάνω σχόλια υπάρχουν αντιρρήσεις και επιτρέψτε μου να τις παραθέσω για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών.

Πρώτον, θα ξεκινήσω με μια επισήμανση ότι η ευαισθησία για την ανανέωση πολιτικών προσώπων θα πρέπει να μην εξαντλείται στις υποψηφιότητες των άλλων παρατάξεων, αλλά να αρχίζει από τους μαθουσάλες, όπως τους αποκαλεί, της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.κ. Φίλιο και Γκόντα, οριοθετώντας ταυτόχρονα και τα χαρακτηριστικά της ανανέωσης (ηλικία, εμπειρία, ήθος, καταξίωση, διαφάνεια, θητείες κλπ.).

Δεύτερον, σχετικά με τις αναφορές για μεταγραφές υποψηφίων θα είχαν πράγματι μεγάλη βαρύτητα, αν αυτές είχαν ξεκινήσει από τις πολιτικές μεταγραφές... του κ. Φίλιου.
Μετά τις σύντομες επισημάνσεις έρχομαι στην αναφορά του στο πρόσωπό μου και στη διαδρομή μου.

Διατέλεσα Δήμαρχος στο πρώην Δήμο Παμβώτιδας χωρίς καμία κομματική στήριξη και είχα τύχει δριμείας κριτικής από την πένα του για την αντάρτικη συμπεριφορά μου . Ακόμα, διαπιστώνω ότι αποκρύπτει, όχι σκόπιμα θέλω να πιστεύω, την αλήθεια, μια και πολύ καλά γνωρίζει ότι, μολονότι συμμετείχα στην αυτοδιοικητική παράταξη και στη Γραμματεία της «Ενότητας Πολιτών», συντάσσοντας μάλιστα και το οικονομικο- διοικητικό προεκλογικό πρόγραμμα, ο κ. Φίλιος με το δημοτικό διευθυντήριο του -που σιγά - σιγά αποκαλύπτεται - με απέκλεισε από την παράταξη.

Για το θέμα αυτό μπορείτε να πληροφορηθείτε περισσότερα από τη σχετική μου τότε ανακοίνωση, την οποία και φιλοξενήσατε. Στη διάθεσή σας θα είναι και όλο το υλικό, το οποίο στην πορεία θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσα από την ιστοσελίδα μου, όπου ελεύθερα θα μπορείτε να το φιλοξενήσετε, εάν βεβαίως επιθυμείτε.

Κλείνοντας, επειδή τα σχόλιά του έχουν ενδιαφέρον, δηλώνω ότι θα είμαι στη διάθεσή του για ένα ανοικτό διάλογο, σε όποιο ενημερωτικό μέσο ο ίδιος επιθυμεί, για τη μικρή μου πολιτική και δημοτική διαδρομή. Το οφείλουμε άλλωστε στην επιταγή των καιρών και της αλήθειας που κατά κόρο υπηρετεί.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και σας παρακαλώ για τη αυτούσια δημοσίευση της απάντησής μου στην ίδια στήλη.
Γ. Κρανάς.
Απάντηση συντάκτη
Μια κριτική να μας παρουσιάσει ο κ. Κρανάς και τι στον κόσμο. Για να δούμε πόσο δριμεία ήταν.
Σε ένα σχόλιο κύριε Κρανά δεν γράφουμε την ιστορία της ζωής μας. Ορισμένα πράγματα επισημαίνουμε. Συνεπώς τα περί σκοπιμότητας απόκρυψης στοιχείων μόνο στην φαντασία σας κατοικοεδρεύει.

Στην αμέσως επόμενη παράγραφο της επιστολής αυτοδιαψεύδεστε μια και δέχεστε ότι δημοσιεύσαμε την τότε ανακοίνωσή σας μετά την απόφαση του διευθυντηρίου της Ενότητας να σας περιλάβει ως υποψήφιο.
Πάμε τώρα στα σοβαρά.
Αγαπητέ Γιώργο.

Τούτη η εφημερίδα δεν σου αρνήθηκε ποτέ την δημοσίευση των απόψεών σας. Φαντάζομαι ότι δεν έχετε κοντή μνήμη. Και ότι θυμάστε ότι φιλοξενήθηκαν όλες οι κριτικές σας σε βάρος της δημοτικής αρχής που σας διαδέχτηκε. Ούτε τότε σας κόψαμε μια λέξη. Ως εκ τούτου απορώ για την... παράκλησή σας να δημοσιευθεί αυτούσια η απάντησή σας. Εκτός και η επισήμανση γίνεται γιατί κάποιοι άλλοι σας έχουν κόψει. Από συνήθεια δηλαδή ζητάτε από μας το αυτονόητο. Το δεχόμαστε έστω κι έτσι.
Σε ότι αφορά τώρα την μονομαχία σιγά μην γίνουμε Τσιπραίοι και Βενιζέλοι. Για να... μονομαχήσουμε στο Ελ Πάσο. Πλάκα κάνετε δεν μπορεί.
Πάμε τώρα στην ουσία των σχολίων για τα οποία η ανάγκη σας να χύσετε χολή σε βάρος μου δεν σας επέτρεψε να ασχοληθείτε με αυτά.

Όταν μιλάω για μαθουσάλες εσείς τι νομίζετε ότι εννοώ; Εγώ πάντως εννοώ ανανέωση πολιτικού προσωπικού, αν δεν το καταλάβατε. Και επειδή από τα γραφόμενά σας προκύπτει ότι δεν το καταλάβετε να το διευκρινίσω. Είναι ντροπή για τον τόπο να στηρίζεται στους ίδιους και τους ίδιους. Κατανοητή η άποψή μου; Πάμε καλά.
Στους μαθουσάλες όμως πρέπει να δεχθείτε ότι δεν περιλαμβάνονται μόνο ο Φίλιος και ο Γκόντας. Είναι και κάποιοι από την κίνησή σας οι οποίοι ασχολούνται χρόνια με τα δημοτικά. Ότι είχαν να προσφέρουν αυτοί, πρόσφεραν. Πέραν των σαλτιμπαγκισμών τους. Από παράταξη σε παράταξη, Σαν ελεύθερα πουλιά και όχι κορόιδα σε κλουβιά που λέει και το άσμα.
Απαντήστε μου λοιπόν αν δέχεστε αυτόν τον σαλτιμπαγκισμό. Το αποδέχεστε η τον απορρίπτεται;
Μάλλον τον αποδέχεστε μια και συμπορεύεστε μαζί τους. Μια παροιμία λέει πες μου με ποιόν κάνεις παρέα για να σου πως ποιος είσαι. Ισχύει και σε σας αυτό το γνωμικό; Ρωτάω. Δεν ξέρω.
Πείτε μου λοιπόν αυτή η κίνησή σας, για την οποία ειλικρινά σας λέω δεν είμαι σίγουρος αν θα φθάσει μέχρι το τέλος, θεωρείτε ότι εντάσσεται σε αυτό που λέμε ανανέωση πολιτικού προσωπικού;
Σε ότι αφορά πάντως την ηγεσία τους μόνο για να ανανέωση δεν μιλάμε.

Σε σχέση τώρα με τις μεταγραφές του κ. Φίλιου. Νομίζω ότι αυτό δεν το έκανε μόνος του. Συνήθως συνοδευόταν από κάποιους της κίνησής σας. Ή μήπως κάνω κι εδώ λάθος; Και να σου πω κάτι. Σε τελική ανάλυση ελάχιστα με ενδιαφέρει τι έχει κάνει ο Φίλιος ο οποίος δεν ανήκε ποτέ στον ίδιο πολιτικό χώρο με μένα. Αντίθετα μάλιστα με την βοήθεια «δικών» μας ανθρώπων λειτουργούσε πάντα εναντίον του.
Κατανοητό και αυτό; Ωραία.
Ψάξε τώρα να βρεις, μια και είσαι άμεπτος, ποιοι ήταν αυτοί και που βρίσκονται σήμερα.  Μήπως μαζί σου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου