Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Όλγα Γεροβασίλη για την πώληση του ΥΗΣ Πουρνάρι : Υπάρχουν ευθύνες και έχουν ονοματεπώνυμα



Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, συμμετείχε χθες Τετάρτη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την  στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Άρτας, σχετικά με το νομοσχέδιο που τεμαχίζει τη ΔΕΗ και ξεπουλά, μεταξύ άλλων, τις μονάδες παραγωγής ΥΗΣ Πουρνάρι Ι και ΙΙ στην Άρτα.
Μετά τη σύσκεψη η κ. Γεροβασίλη δήλωσε:
"Όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες, με τον τεμαχισμό της ΔΕΗ και το ξεπούλημα των υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής, δεν αποτελούν καμιά έκπληξη, καθώς περιγράφονται επακριβώς στο Μνημόνιο Ι, το οποίο αναφέρει: «Η Κυβέρνηση λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να πωλήσει υδροηλεκτρική παραγωγική ικανότητα και άλλα παραγωγικά περιουσιακά στοιχεία». Το Μνημόνιο δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, δεν είναι ένας γενικόλογος τίτλος. Όσο και αν προσπαθούν να υποβαθμίσουν το αντίκτυπο στις ζωές μας, από το Μνημόνιο εκπορεύονται όλα όσα καταστρέφουν το παρόν και βάζουν σε υποθήκη το μέλλον της χώρας. Οι έννοιες Μνημόνιο και Αντιμνημόνιο δεν αποτελούν ακαδημαϊκές αντιπαραθέσεις, αλλά σύγκρουση δύο διαφορετικών αντιλήψεων για τις αξίες, τις προτεραιότητες, τις ιεραρχήσεις της ζωής μας.
Φέρουν ευθύνη αυτοί που ψήφισαν το Μνημόνιο. Είναι γνωστοί, έχουν ονοματεπώνυμο. Αυτοί είναι που υπέγραψαν την αρπαγή της ενέργειας της χώρας, ώστε να αποκτήσουν την ενεργειακή τους επάρκεια χώρες του βορρά.
Φέρουν όμως ευθύνη και όλοι όσοι βρίσκονται σε αυτοδιοικητικές θέσεις, υπηρετούν πολιτικές που ξεπουλούν τον πλούτο και τα εργαλεία ανάπτυξης και έρχονται εκ των υστέρων να δηλώσουν εξαπατημένοι, συνεχίζοντας όμως να υπηρετούν με τον ίδιο ζήλο, τις ίδιες πολιτικές. Στην Ήπειρο έχουμε το παράδειγμα της ΔΩΔΩΝΗΣ και τώρα των ΥΗΣ του Πουρναρίου.
Στη σύσκεψη απευθύνθηκα στους εκπροσώπους των εργαζομένων και των φορέων και του είπα «Δεν είμαι εδώ απλά για να συμπαρασταθώ, είμαι εδώ για να αμυνθώ μαζί με σας και με όλους όσοι συμπαραταχθούν, στην επίθεση που γίνεται στον εθνικό μας πλούτο και το δημόσιο συμφέρον. Είμαι εδώ γιατί με εξέλεξε ο λαός για να τον εκπροσωπώ και να υπερασπίζω τα συμφέροντά του».
Η απουσία, όμως, των δύο άλλων τοπικών βουλευτών, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και ως αποστολέων μηνυμάτων συμπαράστασης, είναι ενδεικτική της στάσης που θα κρατήσουν όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας.
Απαίτηση όλων όσων δεν υποτάσσονται στις εντολές των συμφερόντων, πρέπει να είναι η απόσυρση του ν/σ που ξεπουλά τον εθνικό πλούτο της χώρας και οδηγεί τους πολίτες της όμηρους στα χέρια ιδιωτών που μόνο τους μέλημα είναι το κέρδος.
Όπως και στην περίπτωση των δικτύων διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας, τον ΑΔΜΗΕ που ιδιωτικοποιήθηκε, έτσι και στην περίπτωση που πουληθούν μονάδες παραγωγής ενέργειας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ανατρέψει το έγκλημα κατά του εθνικού πλούτου και του δημόσιου συμφέροντος.
Η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό, το νερό είναι ζωή και η ζωή δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα".
ΣΧΟΛΙΟ: Ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης  και το Περιφερειακό Συμβούλιο τι απαντάει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου