Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ο Στουρνάρας το ... βιολί του: «Η Ελλάδα πραγματοποίησε άθλο άνευ προηγουμένου»

Δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να αντέξει στο θυμό και στην οργή που ανακύπτουν από τα λεγόμενα στην ολομέλεια της βουλής, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. Ιδιαίτερα όταν μιλά ο Στουρνάρας (όχι πως τα άλλα προβατάκια εξαιρούνται). Κάθετος, όμως αυτός και συνεπής στις εντολές που εκτελεί, δεν απαντά σε καμία ερώτηση, αλλά ως μαγνητόφωνο διαβάζει "πολιτικούς λόγους", γραμμένους και ραμμένους από ανθρώπους με ξύλινη πολιτική γλώσσα. «Το 2014 θα είναι έτος ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας», σημείωσε, μεταξύ άλλων ο υπουργός  Ως «άθλο άνευ προηγουμένου» χαρακτήρισε την δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, επισημαίνοντας ότι «η περίοδος της εσωστρέφειας κλείνει τον κύκλο της… Ξεπεράστηκαν όσοι επένδυσαν στην καταστροφή και τον φόβο. Κέρδισε η κοινή λογική και ευρωπαϊκή προσέγγιση». Δηλαδή μας αηδίασε με την εφευρετικότητα  των επιχειρημάτων και κατορθωμάτων του. Εδώ πάμε κατά διαβόλου κι αυτός το θεωρεί επιτυχία.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση φάνηκε συνεπής ως προς τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για μη λήψη νέων μέτρων λιτότητας, για πρόσβαση στις αγορές, για διανομή μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος στις ευπαθείς ομάδες κ.α.
Εξήγησε ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα άνοιξε την πόρτα της επιτυχούς διαπραγμάτευσης με την τρόικα» ενώ υπενθύμισε πως «Η τρόικα θεωρούσε ότι για το 2014 θα απαιτηθούν περαιτέρω μέτρα 2,4 δις ευρώ. Σήμερα έχει αναθεωρήσει».
Απαρίθμησε τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας όπως  η εξάλειψη των δίδυμων ελλειμμάτων, την μείωση των σπρέντς αλλά και τις δεκάδες διαρθρωτικές αλλαγές.
Είπε ότι παρατηρείται σημαντική αποκλιμάκωση της ύφεσης ενώ εκτίμησε ότι το 2014 θα είναι έτος ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας.
Όλα αυτά με τις θυσίες του ελληνικού λαού. Ποιανού λαού, βρε άχρηστε; Ποιος θέλησε να θυσιαστεί για χάρη σας; Εσείς θυσιάσατε τις ελπίδες και τα όνειρα των ελλήνων ψηφοφόρων, αφού τους κατακλέψατε και τους κατακλέβετε ακόμα.
Χαρακτήρισε «ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία» την «εξαιρετικά» επιτυχή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 2 συστημικών τραπεζών – Πειραιώς και Alpha bank -  ενώ ευχήθηκε να παραμείνουν στο ΤΧΣ τα 11 δισ. ευρώ ώστε το επόμενο διάστημα να ελαφρύνουν το δημόσιο χρέος.
Τέλος, απαντώντας στις ενστάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για ρύθμιση που επιφέρει μείωση φορολογίας σε οφ σορ είπε ότι «αυτό έγινε εκ παραδρομής».
Τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι, έξι το λαδόξιδο! Μπράβο Σαμαροβενιζελοστρουρνάρια!
Πηγή:kapistri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου