Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Δεν θα τυπωθούν φέτος και δεν θα αποσταλούν ταχυδρομικά τα εκκαθαριστικά των δηλώσεων.




 Από την ανακοίνωση του ΥΠ.ΟΙΚΟΝ   προκύπτει ότι φέτος δεν θα έχουμε εκτύπωση και αποστολή στους φορολογούμενους των εκκαθαριστικών των δηλώσεων από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Στην ΠΟΛ.1051/2014 αναφέρεται σχετικά ότι οι φορολογούμενοι θα εκτυπώνουν από το Taxisnet την πράξη διοικητικού ή διορθωτικού προσδιορισμού φόρου, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν, στην οποία αναγράφεται ότι αποτελεί ακριβές αντίγραφο αυτής και φέρει ημερομηνία έκδοσης και ημερομηνία έκδοσης αντιγράφου και τη σήμανση για την εγκυρότητα της πράξης διοικητικού ή διορθωτικού προσδιορισμού φόρου, μέσω του gsis.gr βάσει της Α.Υ.Ο 2837/0030/11.11.2003.
Επίσης, μπορούν να εκτυπώνουν την ταυτότητα οφειλής για την τρέχουσα δόση κάθε μήνα, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τυχόν μη καταβληθείσες προηγούμενες δόσεις και οι αναλογούσες για αυτές προσαυξήσεις, από την Προσωποποιημένη Πληροφόρηση.
Η εκτύπωση των παραπάνω ειδοποιήσεων μπορεί να αντικαταστήσει την αντίστοιχη έντυπη ειδοποίηση που αποστέλλεται ταχυδρομικώς, και να χρησιμοποιηθεί στα πιστωτικά ιδρύματα για την εξόφλησή τους.
Η πρόσβαση στις συγκεκριμένες υπηρεσίες γίνεται μέσω του δικτυακού τόπου  www.gsis.gr  Η Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μετά την ανάρτηση των πράξεων προσδιορισμού φόρου στο λογαριασμό των φορολογούμενων, αποστέλλει ηλεκτρονική ειδοποίηση στη δηλωθείσα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Στην ανακοίνωση του την 21 Μαρτίου το Υπ.Οικ. αναφέρει σχετικά :
Με την οριστική υποβολή της δήλωσης, αυτή βεβαιώνεται και ο φορολογούμενος μπορεί να εκτυπώσει την πράξη προσδιορισμού του φόρου με τον κωδικό πληρωμής προς χρήση του. Ως εκ τούτου, δεν θα αποσταλούν επιστολές με τις πράξεις αυτές στους φορολογουμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου