Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Φοβερή μπίζνα οι ευρωεκλογές!

Είναι κοινό μυστικό πως ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πασχίζουν για να καταφέρουν να μπούν στην ευρωβουλή. Είναι λοιπόν απορίας άξιον πως άλλα πολύ μικρότερα κόμματα απο αυτά τα δύο που θα κατεβούν επίσης στις ευρωεκλογές θα πετύχουν και εκείνα την είσοδο τους στη ευρωβουλή!
Για να μπεί ένα κόμμα στην ευρωβουλή θέλει ένα ποσοστό 4,75% (ενώ για να μπεί...

στην βουλή στις εθνικές εκλογές θέλει 3%).
Κόμματα όπως η Δράση, Δημιουργία Ξανά, Οικολόγοι, το κόμμα του κ.Χατζημαρκάκη, το ποτάμι του κ.Θεοδωράκη,η  Ένωση για την πατρίδα και τον λαό των Πολύδωρα, Ζώη, Νικολόπουλου, ΛΑΟΣ του κ.Καρατζαφέρη και άλλα παρεμφερή!
Ευτυχώς όμως ο εκλογικός νόμος φροντίζει όσα κόμματα ξεπεράσουν το 1,5% να μπορούν να πάρουν ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΥΣΗ άσχετα με το αν θα μπούν στην βουλή ή την ευρωβουλή. Π.Χ. οι οικολόγοι,ο ΛΑΟΣ,η δημιουργία ξανά παίρνουν ήδη κρατική επιχορήγηση επειδή ξεπέρασαν το 1,5% στις εθνικές εκλογές. 
Θα μπορούσε να πεί κάποιος κακοπροαίρετος δηλαδή πως ο μόνος στόχος όλων αυτών των κομμάτων είναι να καταφέρουν να ξεπεράσουν το (ευφικτό για μερικά απο αυτά) 1,5% ώστε να εισπράττουν μετά την κρατική επιχορήγηση καθώς αν πραγματικά ήθελαν να διεκδικήσουν την είσοδο τους στην ευρωβουλή με αξιώσεις θα έψαχναν για συνεργασίες που θα τους βοηθούσαν να αγγίξουν το όριο εισόδο στην ευρωβουλή!
Αν ήμουν κακοπροαίρετη θα πιστευα οτι οι ευρωεκλογές είναι φοβερή μπίζνα!
Υ.Γ. Κάποια απο αυτά δεν θα κατεβάσουν ούτε έναν υποψήφιο στις περιφέρειες καθώς έχουν δηλώσει ότι στόχος τους είναι μόνο οι ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.
Με εκτίμηση η δική σας @kali_nda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου