Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Φίλιος: Εγιναν μηχανοραφίες στην παράταξή μας!!!

Η  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Στέργιο Ζιαμπάκα του Φ. Φίλιου, όπου  διατυπώνει  σοβαρές  καταγγελίες στις εκλογικές διαδικασίες της παράταξής του για την ανάδειξη του επικεφαλής της παράταξης  ¨ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ". Αναλυτικά η συνέντευξή του έχει ως εξής:
 • Ανατρεπτικά τα αποτελέσματα των εσωτερικών εκλογών της παράταξής σας. Επελέγη η ανανέωση έναντι της συνέχισης του δημαρχιακού έργου.
 ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΟΣΔεν με ενοχλεί, ειλικρινά, καθόλου. Ηταν μια διαδικασία ενδοπαραταξιακή. Το πρόβλημα είναι ότι μετά την εκδήλωση αυτή εμφανίστηκαν πρόσωπα εξωθεσμικά, τα οποία αποκάλυψαν ότι είχαν γίνει μηχανορραφίες. Οτι είχε γίνει, δηλαδή, εκμαίευση της ψήφου των περιφερειακών εκλεκτόρων που ουσιαστικά αλλοίωσαν το αποτέλεσμα. Από την άλλη μεριά βέβαια, μπορεί να μου πει κανείς: «είχες αποδεχθεί μια διαδικασία». Συμφωνούμε. Αυτό αποδεικνύει και τη δημοκρατικότητα της παράταξης και την προσωπική μου ευαισθησία σε θέματα δημοκρατικών διαδικασιών. Αλλά αυτό που διαπιστώνουμε μετά τη διαδικασία είναι ότι έχει επέλθει ρήξη στην παράταξη. Το είπα και στον νέο υποψήφιο ότι εάν δεν συμμαζέψει και συνενώσει την παράταξη, αν δεν ενώσει το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί, το οποίο είναι εντονότατο και βαθύ, η παράταξη έχει πρόβλημα. Κινδυνεύει να οδηγηθεί στις εκλογές σε ήττα.
 • Κάνετε μια σοβαρή καταγγελία για αλλοίωση υπέρ του κ. Μπέγκα.
 Αυτό ομολογήθηκε από τον κ. Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, βγήκε την επομένη με ένα επιθετικό ύφος, το οποίο ούτε λίγο-ούτε πολύ έλεγε ότι μεθοδεύσαμε, πήγαμε στα καφενεία, τρέξαμε, τάξαμε και δημιουργήσαμε ένα κλίμα. Αυτό το έμαθε όλος ο κόσμος, τα στελέχη και τα μέλη της παράταξης. Αυτό έχει δημιουργήσει ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Αρνούνται τώρα τα στελέχη της παράταξης να ακολουθήσουν το αποτέλεσμα. Δεν το αποδέχονται μετά τις απίστευτες αυτές δηλώσεις.
 • Υπάρχουν σοβαρά διασπαστικά φαινόμενα εντός της παράταξης.
 Βέβαια και κυρίως εντός της πόλης. Δεν ξέρω πώς θα ξεπεραστεί αυτή η υπόθεση. Είναι, πλέον, θέμα του νέου υποψηφίου να δράσει έτσι που να συνενώσει την παράταξη, διαφορετικά είναι σαν να τη χαρίζουμε στον συντηρητικό χώρο.
 • Ποιες κινήσεις θα κάνετε στο άμεσο μέλλον; Θα αποχωρήσετε από την πολιτική;
 Και προσωπικά και για λόγους πολιτικού ήθους οφείλω να προσπαθήσω να συνενώσω την παράταξη. Αλλά βρίσκω τρομακτικές αντιστάσεις. Από την πολιτική, το έχω ξεκαθαρίσει, δεν αποχωρώ. Από την πολιτική αποχωρείς όταν ο κόσμος, η λαϊκή βάση, σε απορρίψει, όχι μια εσωτερική διαδικασία. Αρα εγώ, ως πολιτικό ον, είμαι εδώ, υπάρχω και δρω.
 • Αρα σκέφτεστε να διεκδικήσετε την επανεκλογή σας.
 Δεν θα το έλεγα ακριβώς έτσι. Σκέφτομαι, πρώτον, πώς να βρω μια λύση σε αυτό το πράγμα, πώς μπορώ να δράσω ενωτικά. Να βοηθήσω, να συμπράξω με τις δυνάμεις που αντιδρούν ώστε να μπορέσουμε να γεφυρώσουμε το χάσμα. Αν αυτό δεν περπατήσει, είναι ένα ζήτημα πλέον. Και εμείς ως παράταξη και οι άλλες παρατάξεις που είχαν συμπράξει στην αρχή πρέπει να κουβεντιάσουμε, να δούμε τι θα κάνουμε.
 • Θα προσπαθήσετε να συστήσετε ψηφοδέλτιο;
 Τα στελέχη των παρατάξεων το προτείνουν. Εγώ επιμένω ακόμα ενωτικά.
 • Ποια είναι η προοπτική της «Πρωτοβουλίας των Πέντε»;
 Η «Πρωτοβουλία των Πέντε» δεν έχει διάθεση να κάνει πανελλαδικό κίνημα, ούτε να δημιουργήσει σύλλογο ανεξαρτήτων, ούτε να κάνει πολιτικό κόμμα. Ουσιαστικά φιλτράρει τα σοβαρά ζητήματα τα οποία υπάρχουν και έχουν δημιουργηθεί, είτε από την οικονομική κατάσταση είτε από τον «Καλλικράτη», και προτείνει λύσεις ουσιαστικές, εύλογες, γρήγορες, φτηνές, για να βελτιωθεί η κατάσταση. Διότι η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, σήμερα, είναι ο κυρίαρχος διοικητικός πυλώνας που στηρίζει την κοινωνία, είτε μέσω της κοινωνικής πολιτικής που κάνει είτε μέσω της τιμολογιακής πολιτικής. Είτε μέσω των άπειρων αρμοδιοτήτων που έχει πάρει πλέον, προσπαθεί να εξυπηρετεί τον κόσμο. Αρα η προσπάθειά μας είναι να ανοίξουμε ορίζοντες σε όλους τους αυτοδιοικητικούς, να αντιληφθούν ότι υπάρχουν λύσεις. Εμείς έχουμε προτείνει λύσεις. Θα προτείνουμε και απόψεις στη συνάντηση που έχουμε. Πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο λύσεων. Ελπίζω να εισακουστούν από τους αυτοδιοικητικούς και από τους κυβερνώντες, αλλά και από όλα τα κόμματα.
 • Ο πολιτικός χαρακτήρας του κ. Μπέγκα πιστεύετε ότι «ταιριάζει» με την «Κίνηση των Πέντε»;
 Οχι, ο κ. Μπέγκας έβαλε και θέμα για την «Πρωτοβουλία των Πέντε», ότι δεν ρώτησα την παράταξη, λέει, για να ενταχθώ σε αυτήν. Και όταν ήρθαν οι δήμαρχοι στα Ιωάννινα πριν από 20 ημέρες, δεν προσήλθε στη συνάντηση. Αυτά εμένα δεν μου αρέσουν.
Πηγή: Εφημερίδα Συντακτών


ΣΧΟΛΙΟ: Στο ίδιο μήκους κύματος , δηλαδή ,ότι έχει επέλθει ρήξη στην παράταξη και η ευθύνη μεταφέρεται στον νέο υποψήφιο , ο οποίος  εάν δεν συμμαζέψει και συνενώσει την παράταξη, αν δεν ενώσει το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί  η παράταξη έχει πρόβλημα και κινδυνεύει να οδηγηθεί στις εκλογές σε ήττα, κινήθηκαν και πρώην πρωτοκλασάτα  στελέχη. Άρχισαν τα όργανα για το στενό πυρήνα   στελεχών του κ. Μπέγκα. Καλά ξεμπερδέματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου