Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων παρέλαβε επιταγή εξόφλησης από το GRAND SERAI αλλά φέρεται να τα οφείλει!!!

Σοκ στην Κοινή Γνώμη προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Πρωινός Λόγος" που με ντοκουμέντα αποδεικνύει ότι ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φίλ. Φίλιος παρέλαβε ο ίδιος (!) επιταγή 361.446,97 ευρώ από το ξενοδοχείο GRANDSERAIγια την εξόφληση των ενοικίων έως 31-12-13!
Αν για κάποιους φαίνεται απλό και... λογικό, είναι έξω από τα καθιερωμένα και τα νόμιμα, αφού δεν είναι δυνατόν ο δήμαρχος να συναλλάσσεται με επιχειρηματίες για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους, καταργώντας στην πράξη τις αρμόδιες υπηρεσίες.Δεν είναι όμως μόνο αυτά με τα... παράξενα, κατά την πλέον επιεική έκφραση, να συνεχίζονται αφού η συγκεκριμένη επιταγή (που δόθηκε στον κ. Φίλιο στις 26-07-13) λήξης 15-10-13, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα εμφανίστηκε στην τράπεζα Πειραιώς στις 04-10-13 και εξοφλήθηκε σπάζοντας κάθε κανόνα καλώς εννοούμενης εμπορικής και συναλλακτικής πίστης. Σύμφωνα δε με τα στοιχεία της εφημερίδας το χειρότερο είναι ότι στις 09-10-13 οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου παρουσίαζαν την εταιρεία "ΑΚΤΗ ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΕ" να οφείλει για ενοίκια του GRANDSERAI1.433.412,30 ευρώ ενώ εξοφλήθηκαν στις 04-10-13 με την επιταγή που πήρε ο κ. Φίλιος. Το θέμα που αποκάλυψε η εφημερίδα είναι έτσι κι αλλιώς συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό του τρόπου διοίκησης και διαχείρισης του δήμου από τον κ. Φίλιο και μια δημοτική αρχή που εμφανίζονταν ως διαπρύσιος κήρυκας της διαφάνειας.
Τα ερωτηματικά ασφαλώς και είναι πολλά αλλά συμπυκνώνονται σε τούτα:
* Γιατί πήρε ο δήμαρχος την επιταγή και όχι οι αρμόδιες υπηρεσίες; Νέα ήθη στη λειτουργία των δήμων είναι αυτά;
* Γιατί έσπευσε να την εισπράξει (ποιος; Ο δήμαρχος, άλλος τρίτος ή οι οικονομικές υπηρεσίες;) πριν την ημερομηνία λήξης της;
* Γιατί ενώ εξοφλήθηκαν έως 31-12-13 τα ενοίκια, στις 04-10-13 στα χαρτιά του δήμου φέρεται να τα οφείλει η εταιρεία στις 09-10-13;
*Δεν κατατέθηκε εγκαίρως (το καθόλου δεν το διανοούμαστε καν) το ποσό της επιταγής στα ταμία του δήμου; Κατατέθηκε και δεν ενημερώθηκαν τα "χαρτιά";
* Και πως ενώ με την επιταγή φέρεται να εξοφλείται το υπόλοιπο ποσό για το 2013, στο δήμο εμφανίζεται οφειλή 1.433.412,70 ευρώ; Εισπράχθηκαν δηλαδή και άλλα ποσά χωρίς να καταχωρηθούν;
Όπως και να χει η υπόθεση ο κ. Φίλιος βρίσκεται ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος και θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος για τη διάλυση του δήμου, λαμβάνοντας υπόψη και την υπεξαίρεση του 1,3 εκατ. ευρώ από την ταμειακή υπηρεσία για την οποία δεν μπορεί να παριστάνει τον ανεύθυνο έχοντας επιδείξει τουλάχιστον απίστευτα βαριά αμέλεια.
Πηγή: stotapsi.gr


Τα δήθεν αποκαλυπτικά στοιχεία που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» κι αφορούν στις οφειλές της εταιρίας Ακτή Αριάδνη (Grand Serai) δεν αποτελούν τίποτα άλλο από την ενημέρωση για οφειλόμενα προς το δήμο μισθώματα, που δόθηκε από το τμήμα εσόδων της Οικονομικής Υπηρεσίας, στον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης του Νίκου Γκόντα, Στέφανο Μάντζιο.
Τα στοιχεία αυτά στάλθηκαν ηλεκτρονικά στις 9 Οκτωβρίου 2013 και όπως σαφώς αναγράφεται αναφέρονται στην περίοδο μέχρι 16 Σεπτεμβρίου 2013.
Κατόπιν επιλογής στοιχείων που έγιναν από τα έγγραφα και συρραφής, παρουσιάζεται ότι η Ακτή Αριάδνη οφείλει στο δήμο το ποσό του 1.433.412,30 ευρώ.
Μετά την είσπραξη και την παρακατάθεση της επιταγής που έγινε στις 3 Οκτωβρίου 2013 κόπηκε διπλότυπο είσπραξης (υπ’ αριθμ. 3125 σειρά Ι) συνολικής αξίας 361.446,97 ευρώ.
Αντίστοιχα απομειώθηκαν οι οφειλές κατά το ως άνω ποσό αφαιρουμένων των ποσών προσαυξήσεων και χαρτοσήμου.
Τα στοιχεία είναι στη διάθεση του καθενός και πολύ περισσότερο του ενδιαφερόμενου οφειλέτη, ο οποίος αν ήθελε θα μπορούσε να γνωρίζει την πραγματική κατάσταση.
Η εκκαθάριση των συνολικών οφειλών θα γίνει μετά την οριστική έκδοση της δικαστικής απόφασης. Το δικαστήριο έχει οριστεί για τις 15 Ιανουαρίου 2014, ύστερα από έφεση που έχει κάνει ο Δήμος στην πρωτόδικη απόφαση. Μέχρι τότε καμία διαγραφή η απομείωση οφειλής δεν πρόκειται να επέλθει, βασιζόμενη στην πρωτόδικη και μόνο απόφαση του δικαστηρίου.
Το σύνολο του δημοσιεύματος αποτελεί συνειδητή παραπλάνηση των πραγματικών δεδομένων, επιχειρεί να συσκοτίσει την αλήθεια και να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.
Κι αυτό γιατί ρητώς στα στοιχεία που δόθηκαν από τον Δήμο αναγράφεται ότι αφορούν στην περίοδο μέχρι την 16η Σεπτεμβρίου.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος σε δήλωσή του αναφέρει ότι πρόκειται για βάρβαρη παραποίηση της αλήθειας που αγγίζει τα όρια της συκοφαντίας.
«Η επιταγή αποτέλεσε την εγγύηση της οφειλής που υπήρχε. Εκ μέρους του δήμου δόθηκε το αποδεικτικό και όταν έφτασε ο κατάλληλος χρόνος εξοφλήθηκε από την Οικονομική Υπηρεσία. Κάποιοι προσπαθούν εσκεμμένα να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Η αλήθεια όμως δεν συσκοτίζεται ούτε παραποιείται με τέτοιες μεθόδους», υπογράμμισε ο δήμαρχος.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας σε δήλωσή του αναφέρει: «Οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου και τα στελέχη που εργάζονται σε αυτή προασπίζονται σήμερα με τον καλύτερο τρόπο το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών. Καλά είναι κάποιοι να αφήσουν στην άκρη μικροπολιτικά παιχνίδια γιατί δεν προσφέρουν τίποτα ούτε καν στους ίδιους.
Το παιχνίδι των εντυπώσεων, με παραπλανητικά στοιχεία, δεν είναι αρκετό για να ανακόψει τη σημαντική προσπάθεια για εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και τη διάφανη σχέση στις συναλλαγές αυτής με τους πολίτες και τους επιχειρηματίες του Δήμου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου