Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

3 κλικ Αριστερά. Ναυάγιο των δυο παρατάξεων στην « Ακτή Αριάδνη»

b_400_225_16777215_0___images_stories_kommata_tria-klik-aristera.jpgΗ τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα μπορούσε να θεωρηθεί πραγματικά απολαυστική εάν δεν ήταν  τραγικά αποκαλυπτική  για τις  δυο δημοτικές παρατάξεις, του Δημάρχου  κ.Φ.Φίλιου και του πρώην Δημάρχου κ.Ν. Γκόντα.
Συναγωνίστηκαν με ένταση, στο ποια από τις δυο εξυπηρετεί και προστατεύει καλύτερα τα συμφέροντα του κυρίου Μήτση και των επιχειρήσεών  του στην πόλη μας.
Ο κύριος Γκόντας και η παράταξή του  επί δημαρχίας τους  κατέστρεψαν το διατηρητέο κτίριο του Ξενία και  παρέδωσαν το δημοτικό χώρο- ανάσα της πόλης, βορά  στα ιδιωτικά συμφέροντα, πιστοί  στο δόγμα « Ο δήμος δεν είναι επιχειρηματίας αλλά μεσίτης».
Mπροστά σε ένα  νέο πιθανό οικονομικό ναυάγιο τύπου «Όασης & Καρούζου» για το οποίο φέρουν ακέραια την ευθύνη,  πλειοδοτούν σε οποιαδήποτε πρόταση και πολιτική του επιχειρηματία που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα του ιδίου ,έναντι των συμφερόντων της πόλης και των δημοτών της.
Ο δε νυν δήμαρχος κος Φίλιος και η παράταξή του, ομνύοντες  υποκριτικά στο όνομα της πόλης και των δημοτών, διευκολύνουν τον μεγαλοφειλέτη  ιδιοκτήτη της  επιχείρησης,  που τόσο διχάζει την πόλη , κρατώντας -όπως δήλωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος - στο συρτάρι του την επιταγή μέχρι την πρόσφατη είσπραξή της,  ως εγγυητικό έγγραφο για να διατηρηθεί το ΑΦΜ της επιχείρησης.
Αλήθεια μπορεί να μας πει ο κύριος Φίλιος πόσο συχνές είναι ανάλογες  διευκολύνσεις του Δήμου προς επιχειρηματίες οφειλέτες του?
Με εμφανή χαρά ο Δήμαρχος διάβασε στο σώμα την επιστολή περί  «καλής και αγαστής συνεργασίας» με τον Δήμο, της επιχείρησης που της παραχωρήθηκε το «φιλέτο» της πόλης για να μας φέρει την ανάπτυξη!
Με λύπη διαπιστώνουμε, πως οι δυο παρατάξεις που φέρουν ακέραια την ευθύνη της υποβάθμισης της πόλης και της ζωής των δημοτών, είναι απόλυτα πιστές στις μνημονιακές λογικές και βάζουν την  προστασία των κερδών των λίγων, σκανδαλωδώς πάνω από την πόλη και από τα συμφέροντα των Δημοτών της.
Για μας και την παράταξή μας δεν είναι αποδεκτή η λογική του εύκολου, ανέξοδου και  αποδεδειγμένα αδιέξοδου δρόμου του ξεπουλήματος της δημοτικής περιουσίας, που εφαρμόζει  και η νυν Δημοτική αρχή.
Η πόλη δεν αντέχει νέους Καρούζους που με τις ευλογίες του Δήμου, τους παραχωρούνται πολύτιμα κομμάτια από την αρχιτεκτονική της παράδοση και τη συλλογική της μνήμη και τα επιστρέφουν στην πόλη και στους δημότες της ερείπια και με τεράστιες οφειλές!!
Καλούμε τους Δημότες, τους ενεργούς πολίτες και τους ευαίσθητους λειτουργούς της πόλης, να αντιδράσουν απέναντι στις δοκιμασμένες, ατελέσφορες και κοντόφθαλμες πολιτικές που την οδηγούν στην αποανάπτυξη και στον μαρασμό και να συστρατευθούν μαζί μας για την διαμόρφωση ενός κοινού οράματος που θα σηματοδοτήσει την κοινή μοίρα της πόλης και των δημοτών της.!!
Η Συντονιστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου