Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Πνευματικό κέντρο Ιωαννίνων: ¨ Αρτος και θεάματα σε βάρος της πλειοψηφίας των δημοτών¨.

     Εγκρίθηκε, ύστερα από εισήγηση του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης  Δήμου Ιωαννιτών  ( πρώην Πνευματικό Κέντρο) κ.  Μ. Ελισάφ, ο  προϋπολογισμός  του επόμενου προεκλογικού έτους 2014  (αρ. απόφασης 234α) και η εικόνα που σχηματίζει κανείς είναι απογοητευτική,  γιατί  οι   μέρες που περνάει ο πολίτης,  εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής και της οικονομικής διαχείρισης του Δήμου, είναι δύσκολες.
   Το Πνευματικό Κέντρο  κατάρτισε τον προϋπολογισμό  στη βάση των  προηγούμενων οικονομικών δεδομένων  του προγραμματικού σχεδιασμού και  στη στρεβλή αντίληψη ότι  αφορά σε επιχείρηση  « ιδιοκτησιακού»  χαρακτήρα,  ξεκομμένη  από τη συνολική  οικονομική κατάσταση του Δήμου.

   Έτσι, με βάση  την τροποποίηση   του νόμου  (Ν.4071/2012  αρθ. 10 παραγρ. 14)  η οποία άλλαξε ριζικά  τον τρόπο χρηματοδότησης  των  κοινωφελών επιχειρήσεων από το δήμο, το Πνευματικό  Κέντρο κινήθηκε στην εξής λογική:  Καταρτίζουμε   το συνολικό πρόγραμμα  των δαπανών  και τη διαφορά κάλυψης  την αναζητούμε από το Δήμο.

  Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της επιχείρησης, η διαφορά των εσόδων και των εξόδων για το 2014 είναι 1.200.000 ευρώ και το  ποσό αυτό θα πρέπει να καλύψει με χρηματοδότηση ο δήμος, λαμβάνοντας  σχετική απόφαση που να διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

     Έτσι, κατά τη  συζήτηση της έγκρισης του προϋπολογισμού στο Δήμο,  οι δημοτικοί σύμβουλοι  που ψήφισαν έπρεπε να αποφασίσουν τη χρηματοδότηση του Π.Κ. με το ποσό του 1.200.000, λαμβάνοντας υπόψη, κατά την ταπεινή μου άποψη ,και τις ακόλουθες παραμέτρους:

Πρώτον ,  το αυξημένο κόστος των εκδηλώσεων  που επιβαρύνει τους πολίτες,  μια και τα έσοδα από  διάφορες εκδηλώσεις  ήταν μηδαμινά, ή καλύτερα,  ανύπαρκτα, και δεν  καλύπτουν  το κόστος ,   παρά  τις εκ του αντιθέτου  διαβεβαιώσεις του προέδρου.  

Δεύτερον, την εκλογίκευση των διδάκτρων, ώστε οι δραστηριότητες  να μην οδηγούνται σε στρέβλωση των όρων του ανταγωνισμού και

Τρίτον -πράγμα που αποτελεί ανάγκη των καιρών- την ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου  με μεταφορά  σημαντικού ποσού  από την αιτούμενη  χρηματοδότηση του Π.Κ. στον ΟΚΠΑΠΑ.

 Πιστεύουμε ότι η δημ. Αρχή  δεν έδωσε την οφειλόμενη βαρύτητα στα οικονομικά στοιχεία της   αδόκιμης  εισήγησης για έγκριση του προϋπολογισμού,   για να  ευθυγραμμιζόμαστε πλήρως και   με την πρόσφατη ορολογία του κ. Ελισάφ  περί αδόκιμου  χειρισμού  της επιταγής  από τον ενεχυροδανειστή  δήμαρχο.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου