Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Δήμος Ιωαννιτών: Κίνδυνος απώλειας Δημοτικής Περιουσίας από σκόπιμη… αμέλεια.


Σε μια απίστευτη περιπέτεια έχει μπει ένας από τους πιο σημαντικούς δημόσιους χώρους της πόλης, το πάρκο Πυρσινέλλα.
Ο κοπτόμενος της δημοτικής περιουσίας
Η απώλεια της δημοτικής περιουσίας,  που, κατά τον κ. Φίλιο, ξεκίνησε από ένα λάθος  της πρώην δημοτικής αρχής του Νίκου Γκόντα και συνεχίζεται με την απροθυμία της διόρθωσης του λάθους από τις δασικές υπηρεσίες, οδήγησε τον κ.  Δήμαρχο σε έντονη διαμαρτυρία και  προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει σε  κατάληψη του πάρκου αλλά και σε αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου για τα όσα χάνει ο Δήμος από τη μη αξιοποίησή του.
Όλα ξεκίνησαν αρκετά χρόνια πριν, όταν η πρώην δημοτική αρχή ξέχασε… να δηλώσει στο κτηματολόγιο το δημοτικό αυτό ακίνητο και σύμφωνα με τη νομοθεσία ό,τι δε δηλωθεί ως ιδιωτικό ή δημοτικό, περνάει στην κυριότητα του Δημοσίου.
   Κανείς δεν μπορεί να μη σταθεί δίπλα στη Δημοτική αρχή  για  την απειλούμενη απώλεια σημαντικής για την πόλη  περιουσίας . Βέβαια, πέρα από τις όποιες πολιτικές ευθύνες που  υπάρχουν , υπάρχουν και ευθύνες   βαρύτατης αμέλειας και  παράλειψης  του  διαχειριστή της περιουσίας του δήμου, μια και  στην ουσία χαρίζεται ένα ακίνητο στο δημόσιο.
 Και ενώ εύλογα διαμαρτύρεται , θα θελα να ρωτήσω το  διαχειριστή της περιουσίας του δήμου κ. Φίλιο  αν διακατέχεται από την ίδια ευαισθησία και για το σύνολο της δημοτικής του περιουσίας.
    Για παράδειγμα,  στη Δημοτική ΕνότηταΠαμβώτιδας  (πρώην Δήμος Παμβώτιδας)  δημοτική περιουσία   250 και πλέον       στρεμμάτων από  ¨σκόπιμη¨ παράλειψη δε δηλώθηκε στο κτηματολόγιο, με αποτέλεσμα  να ωφεληθούν  παρανόμως όμοροι μεγαλοϊδιοκτήτες   ιδιώτες καταπατητές  που τη δήλωσαν. 
   Σημειώνεται ότι    στις 23/2/2007 περαιώθηκε η κτηματογράφηση στη δημοτική ενότητα Κατσικάς  και εκδόθηκε  η διαπιστωτική πράξη  περαίωσης  της όλης διαδικασίας  της Κτηματογράφησης ( αρθ.11 ν.2308/1995)  και έκτοτε τρέχουν οι προθεσμίες παραγραφής  για άσκηση αναγνωριστικών ή διεκδικητικών   αγωγών κατά  των καταπατητών  μεγαλοϊδιοκτητών Δημοτικής  Περιουσίας .
 Βέβαια το θέμα  αυτό το γνωρίζει και ο Δήμαρχος κ. Φίλιο και το δημοτικό συμβούλιο, πλην όμως η Δημ. Αρχή σφυρίζει αδιάφορα   σε βαθμό θα έλεγε κανείς απιστίας απέναντι στη δημοτική περιουσία.
  Ευαισθησία  αλλά καρτ, κ. Δήμαρχε, απέναντι στη δημ. Περιουσία της οποίας είσαστε  διαχειριστής και θεματοφύλακας  δε συγχωρείται και για το λόγο αυτό είμαστε στη διάθεσή σας.
Αναμένουμε το ενδιαφέρον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου