Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ερωτήματα που ζητούν ειλικρινείς τεχνοκρατικές απαντήσεις.

Δεν θα σχολιάσω  την ανεπίτρεπτη  και παράνομη σε σχέση με τους νόμους και τους κανόνες  λειτουργίας των  ΟΤΑ   παραλαβή  της
μεταχρονολογημένης  επιταγής, δίκην ενεχυροδανειστή,  από τον κ. Δήμαρχο , αλλά δεν μπορώ να μη σταθώ  στην επιμελημένη  τοποθέτηση του αντιδημάρχου οικονομικών  κ. Μανταλόβα, ο οποίος  αναφέρθηκε στις λογιστικές εγγραφές  της κίνησης της επιταγής  που πραγματοποίησε  κατά τον πραγματικό  χρόνο της εξόφλησης (3/10/2013) , χωρίς να κάνει καμιά αναφορά για τις οφειλόμενες ή όχι  εγγραφές κατά την ημερομηνία  παραλαβής (26/7/2013) της επιταγής.
   Τα ερωτήματα  που γεννιούνται ασφαλώς είναι πολλά , πλην όμως εμείς θα  εστιάσουμε  μόνο στη λογιστική ευταξία που ακολουθήθηκε,  κατά δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου:
 Πρώτον , γνώριζε για την παραλαβή  της επιταγής από τον κ. Δήμαρχο; Αν όχι, πότε  του δόθηκε  η επιταγή για τις σχετικές λογιστικές εγγραφές ;
Δεύτερον, υιοθετεί τη θέση του δημάρχου ότι πρόκειται για πολιτικό χειρισμό;
Τρίτον, με ποια    διαδικασία και σε ποια  νομική βάση  κινήθηκε  η φραγή και  στη συνέχεια η άρση της δημοτικής ενημερότητας  (αποφάσεις-εντολές φραγής & άρσης κλπ)  ;  Και
τέταρτον, στη λογιστική επιστήμη πώς αντιμετωπίζονται από πλευράς  εγγραφών οι μεταχρονολογημένες  επιταγές;
  Δε νομίζω  ότι οι απαντήσεις πρέπει να κινηθούν στην ξύλινη γλώσσα  και στη μικροπολιτική αντίληψη να μη δυσαρεστηθούν οι μόνιμοι   «χορηγοί»  της δημοτικής  πολιτικής ζωής, ακόμα και τώρα που η τοπική κοινωνία καταρρέει.
Οι  επιταγές τον καιρών επιβάλλουν για το παραπάνω θέμα τεχνοκρατικές απαντήσεις  και όχι παρωχημένες τεχνικές πολιτικού λόγου.
  Για να μην περισσεύει η φαντασία, αναμένουμε τις προκυπτόμενες από παραστατικά στοιχεία  απαντήσεις, γιατί πιστεύουμε ότι  η μόνη αξιολόγηση που έχει αξία  για ένα πολιτικό πρόσωπο είναι  αυτή της αλήθειας και της ιστορίας. 
 Διαφορετικά για τους παροικούντες εν Ιερουσαλήμ θα τους δοθεί η ευκαιρία   για διερεύνηση της διοικητικής και πολιτικής διαδρομής του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου