Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Θα πάρουν και άλλα μέτρα, χαμηλόφωνα όμως.

Μιλώντας στα ΝΕΑ ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Δεν μπορούμε να λέμε κανένα μέτρο. Από το όχι σε νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, το οποίο και εγώ στηρίζω, έως το όχι κανένα μέτρο, υπάρχει τεράστια απόσταση». Συγκεκριμένα ο κ.Στουρνάρας προσπαθεί να αποκαταστήσει την ισορροπία τονίζοντας τις διαφορές ανάμεσα στα μέτρα γενικώς και σαν οριζόντια μέτρα. «Εμείς δεχόμαστε ότι χρειαζόμαστε 500 εκ. ευρώ έναντι 2,5 δισ. ευρώ που ζητά η Τρόικα. Αυτά τα 500 εκ. θα πρέπει από κάπου να προέλθουν και αφού το κενό οφείλεται στα ασφαλιστικά ταμεία, εκεί θα πρέπει να αναζητηθούν. Δεν μπορούμε να λέμε κανέναν μέτρο».
Και προσθέτει ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην εφημερίδα «με το κανένα μέτρο κινδυνεύει να γκρεμιστεί, σταματώντας πρώτα κάθε συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους».
Το οικονομικό επιτελείο ανέμενε ότι θα ανοίξει η συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό, δεδομένου ότι μεγαλώνει η «τρύπα» των ασφαλιστικών ταμείων με την Τρόικα που επιστρέφει αρχές Νοεμβρίου να ζητά να καλυφθεί ένα κενό 2,5 δισ ευρώ.
Από την άλλη πλευρά ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης επιμένει ότι θα εφαρμοστούν μόνο τα μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί δηλαδή η μείωση επικουρικών και εφάπαξ, μείωση κύριων συντάξεων ευγενών Ταμείων και δεν θα υπάρξουν περαιτέρω περικοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου