Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Παράνομες μετατροπές συμβάσεων στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων

Και το πάρτι συνεχίζεται...
Αsimvasi aoristou 2υτό είναι λίαν επιεικώς σκάνδαλο και απαιτούνται διευκρινήσεις από τον πρόεδρο του πνευματικού κέντρου Ιωαννίνων (Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού κτλ) κ. Μωυσή Ελισάφ και τον δήμαρχο κ. Φίλιππα Φίλιο. Με βάση ποιο νόμο έγινε η μετατροπή δύο συμβάσεων εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και συγκεκριμένα του κ. Αθανασίου Γκουγιάννου του Φιλίππου και της κας Ευφροσύνης Μαμακή του Μιχαήλ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας οι συμβάσεις υπογράφτηκαν στις 26 Νοεμβρίου 2013 με αρ. πρωτ.1642 και 1643 και για την μετατροπή τους δεν παρατίθεται κανένας λόγος ούτε γίνεται επίκληση κάποιων νόμων που το επιτρέπουν, όταν μάλιστα αυτές οι μετατροπές απαγορεύονται από το Σύνταγμα (άρθρο 103).
simvasi aoristou 1Καμιά μομφή προς τους εργαζόμενους αλλά μόλις πριν από λίγες μέρες ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης με εγκύκλιό του προς τους Δημάρχους εφιστούσε την προσοχή τους να μη προβαίνουν σε σύναψη τέτοιων συμβάσεων ούτε να παραιτούνται από τα ένδικα μέσα όπως έκανε ο κ. Φίλιος, με την προειδοποίηση ότι θα διώκονται πειθαρχικά και ποινικά.
Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι η σημερινή δημοτική αρχή Ιωαννίνων απέλυσε 130 συμβασιούχους επειδή, όπως έλεγε, παρανόμως είχε γίνει η μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου από τους προκατόχους της, στέλνοντας ως κατηγορούμενους στελέχη και εργαζόμενους.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ 
Γράφτηκε από τον/την StoTapsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου