Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ηλεκτρονικά οι συναλλαγές με τον Δήμο Αθηναίων!

Μια νέα ηλεκτρονική σελίδα στην εξυπηρέτηση του πολίτη ανοίγει ο Δήμος Αθηναίων με την εφαρμογή του προγράμματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης το οποίο, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από τη ΔΑΕΜ (εταιρεία μηχανοργάνωσης) και τη Διεύθυνση Πληροφορικής του δήμου «χωρίς να δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ». Κατά την παρουσίαση των ηλεκτρονικών δυνατοτήτων των υπηρεσιών του δήμου, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «η ηλεκτρονική διακυβέρνηση αποτελεί μια αυθεντική πολιτική πράξη και έχει ένα βαθύτατα δημοκρατικό περιεχόμενο». Και εξήγησε ότι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες και πληροφορίες που παρέχονται δίνουν τη δυνατότητα στον πολίτη να ελέγχει τον δήμο, ενώ παράλληλα δεν έρχεται σε άμεση επαφή με αυτόν που διεκπεραιώνει το αίτημά του.
 Πράγματι αποτελεί μια καλή  ενέργεια στη μάχη της διαφάνειας και της απρόσωπης εξυπηρέτησης του πολίτη.   Έχοντας όμως, την εικόνα της δικής μας δημοτικής αρχής και του δημάρχου κ. Φίλιου , που αποτελεί αναπόσπαστο μέλος του κινήματος των πέντε δημάρχων, διαπιστώνουμε  ότι στην πολιτική πρακτική  απέχει πολύ  από τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του. Πολλά τα παραδείγματα που μπορούμε να αναφέρουμε και που αποδεικνύουν ότι η δημοτική αρχή Φίλιου  δεν είχε κατά τη θητεία της (αντίθετα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες που πολλοί από εμάς πιστέψαμε ) ούτε τέτοιου είδους  ευαισθησίες  ούτε προτεραιότητες.
 Οι πελατειακές αναξιοκρατικές σχέσεις τόσο στο στενό περιβάλλον του δημάρχου όσο και στα γραφεία μερικών  αντιδημάρχων και προέδρων δημοτικών επιχ/σεων  είναι το μοναδικό κριτήριο για την ικανοποίηση αιτημάτων των πολιτών και  τη δρομολόγηση των λύσεων στα προβλήματα των δημοτών.

  Η προσπάθεια  του Δημάρχου Αθηνών  να  εγκαινιάσει μια νέα ηλεκτρονική σελίδα για ογδόντα λειτουργίες είναι  αδιαμφισβήτητα επαινετή  και
 καταδεικνύει την προσπάθειά του για την κατάργηση του  πελατειακού συστήματος  στην   εξυπηρέτηση του πολίτη.

   Στον αντίποδα  αυτής της προσπάθειας το  μέλος του κινήματος των πέντε , ο δήμαρχος κ. Φίλιος  απουσιάζει. Ίσως,  αδυνατεί να ατενίσει το  νέο Δημαρχείο που έρχεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου