Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Βροχή από ηλεκτρονικά κατασχετήρια.

Περισσότερα από 200 ηλεκτρονικά κατασχετήρια έχουν εκδώσει οι τέσσερις εφορίες που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου του e- κατασχετηρίου.
Μέχρι στιγμής οι Δ.Ο.Υ. Που συμμετέχουν στην εφαρμογή είναι της Ηλιούπολης, της Κηφισιάς, η ΦΑΕ Πειραιά και Α' Αθηνών, ενώ, όπως αναφέρει το euro2day, πηγές του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί σε όλες τις εφορίες μέχρι το τέλος Μαρτίου.
Κατασχέσεις καταθέσεων έχουν υποστεί μέχρι στιγμής όχι μόνο ιδιώτες, αλλά και ανώνυμες εταιρείες.
Για τη διεκπεραίωση των εντολών ηλεκτρονικής κατάσχεσης έχουν δημιουργηθεί δύο κόμβοι. Ενας στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (κόμβος ΥΟ), μέσω του οποίου οι ελεγκτικές υπηρεσίες υποβάλλουν τα ηλεκτρονικά αιτήματα κατάσχεσης και ένας στην εταιρεία «Τειρεσίας Α.Ε» η οποία διαβιβάζει τα αιτήματα σε όλες τις τράπεζες.
Η αρμόδια υπηρεσία φορολογικής διοίκησης υποβάλλει μέσω του κόμβου της ΓΓΠΣ κατασχετήριο αίτημα ηλεκτρονικά μέσω μηνυμάτων, προς τον κόμβο της εταιρείας Τειρεσίας, ο οποίος το παραλαμβάνει και το προωθεί αυτόματα, και χωρίς καμία επεξεργασία προς το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο απευθύνεται.
Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία, αν η τράπεζα βρει λεφτά στον τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη έχει υποχρέωση να τα αποδώσει στο Δημόσιο μέσα σε 10 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου