Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Λιγότερο φόρο σε σύγκριση με το 2012 φέτος για μισθωτούς και συνταξιούχους

Picture 0 for Λιγότερο φόρο φέτος για μισθωτούς και συνταξιούχους
Λιγότερο φόρο σε σύγκριση με το 2012 θα κληθούν να πληρώσουν, με τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων, πάρα πολλοί μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα από το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ.
  Αυτό οφείλεται γιατί στα περυσινά εκκαθαριστικά οι τελικοί φόροι ήταν υπέρογκοι καθώς υπολογίστηκαν εκ των υστέρων με δυσμενέστερη φορολογική κλίμακα από αυτήν με την οποία υπολογίστηκε η παρακράτηση του φόρου. Φέτος, όμως, η κλίμακα υπολογισμού του τελικού φόρου είναι ίδια με την κλίμακα υπολογισμού του φόρου που παρακρατήθηκε. Συνεπώς, τα ποσά των επιβαρύνσεων που αναλογούν στους μισθούς και τις συντάξεις του 2012 έχουν ήδη προκαταβληθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, με τη μορφή των μηνιαίων κρατήσεων που αποδόθηκαν πέρυσι.
Επιπλέον, στους περισσότερους μισθωτούς και συνταξιούχους τα οφειλόμενα για το έτος 2012 ποσά φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης έχουν ήδη παρακρατηθεί κατά την καταβολή των αποδοχών τους, οπότε με την τελική εκκαθάριση των φόρων αυτών, η οποία θα γίνει με την έκδοση των εκκαθαριστικών των φετινών φορολογικών δηλώσεων, δεν θα προκύψουν καθόλου φόροι προς πληρωμή ή θα προκύψουν φόροι σημαντικά μειωμένοι σε σύγκριση με τα πολύ μεγάλα ποσά φόρων που ανέγραφαν τα περυσινά εκκαθαριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου