Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Στη λίστα των κακοπληρωτών ο Δήμος Ιωαννίνων

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να καταβληθούν 3,1 εκατ. ευρώ. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, το ποσό που έχει αποσταλεί στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα στους δικαιούχους, ανέρχεται στα 2,1 εκατ. ευρώ και αφορά 58 συνολικά υποθέσεις.  Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, από τις υπηρεσίες του Δήμου θα έχουν αποσταλεί στοιχεία για την καταβολή ενός ακόμη εκατομμυρίου. «Έτσι το συνολικό ποσό υπερβαίνει αυτό που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση και ξεπερνά τον στόχο που είχε τεθεί από το υπουργείο Οικονομικών κατά την πρόσφατη σύσκεψη στην οποία μετείχε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος» .
Ο Δήμος επισημαίνει ότι τα κονδύλια με τα οποία αποπληρώνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προέρχονται από τους παρακρατηθέντες πόρους του δήμου, πρόκειται δηλαδή για χρήματα της αυτοδιοίκησης κι όχι για ενίσχυση από το κεντρικό κράτος.
Το σύνολο δε των ληξιπρόθεσμων οφειλών για το δήμο Ιωαννιτών ανέρχεται στα 10,4 εκατ. ευρώ που  δεσμεύθηκε να πληρώσει το Υπ. Εσωτερικών  αφορά στην περίοδο 2001-2011. Από το ποσό αυτό, τα 6,6 εκατ. ευρώ προορίζονται για την αποπληρωμή αποζημιώσεων από ρυμοτομίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου