Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της  εφημερίδας "Νέοι Αγώνες" , ένα χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και στην παράταξη της Δημοτικής Αρχής «Ενότητα Πολιτών - Νέα
Δύο ξένοι στον ίδιο δήμο...
Γιάννινα», εμφανίζονται τριγμοί μετά και τις δηλώσεις του γραμματέα της και αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΙ, Δημήτρη Θεμελή, περί ανεξαρτητοποίησης και τις αιχμές που άφησε για «καπετανάτα» και προσωπικές πολιτικές σκοπιμότητες που δεν βοηθούν την παράταξη να ολοκληρώσει το έργο της. 
 Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το σοβαρό πρόβλημα στο δήμο με το τεράστιο έλλειμμα στο ταμείο, είναι φανερό ότι ο δρόμος προς τις κάλπες μόνο εύκολος δεν είναι.
Ο Δημήτρης Θεμελής δεν είναι πρώτη φορά που .. ταράζει τα νερά της Δημοτικής Αρχής, μιας και μόλις πριν από 9 μήνες είχε παραιτηθεί από τη θέση του αντιδημάρχου και τότε αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο η Δημοτική Αρχή χειριζόταν τα πράγματα στον δήμο. Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι έχει ήδη έτοιμη την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, ενώ δηλώνει πως με τα ίδια πρόσωπα που συνθέτουν σήμερα τη δημοτική αρχή, ο ίδιος δεν πρόκειται να είναι και πάλι υποψήφιος.
  Και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Νάστος πρόσφατα έχει διαχωρίσει τη θέση του από τη δημοτική αρχή και μάλιστα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο όπου συζητήθηκε το θέμα της πυροπροστασίας στην κυριολεξία «άστραψε και βρόντηξε» γιατί, όπως είπε, ενώ ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την πολιτική προστασία του δήμου δεν ενημερώθηκε για τις εισηγήσεις. Πρόσφατο είναι και το παράδειγμα της... ασυνεννοησίας που φαίνεται ότι υπάρχει στην Δημοτική Αρχή σχετικά με την υπόθεση της υπεξαίρεσης χρημάτων από το ΔΗΠΕΘΕ, με τον πρόεδρό του Μ. Ελισάφ να επιρρίπτει ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα για τη διαρροή στον τύπο της είδησης πριν το Δ.Σ. του Θεάτρου συνεδριάσει και δώσει αυτό στη δημοσιότητα το γεγονός.
    Διαβάζοντας κανείς το  αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας  δεν μπορεί να μην κάνει  συνειρμούς  για τον  αποκαλυπτόμενο πυρήνα  του δημοτικού διευθυντηρίου ,  που βλέπει να μην ελέγχει τη δημοτική παράταξη και προσπαθεί , μια και θεωρεί καμένο χαρτί τον Φ. Φίλιο,  όχι μόνο  να βρει άλλοθι  αλλά κυρίως    να ετοιμάσει τον αυριανό υποψήφιο δήμαρχο  με χαρακτηριστικά    ¨ χρήσιμου¨    αχυράνθρωπου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου