Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Άναψε φωτιές η διαχείριση της πίστωσης για την πολιτική προστασία. Κατηρτσίδης- Νάστος 1-0

Τις πυρκαγιές του καλοκαιριού θέλει να προλάβει η δημοτική αρχή Ιωαννίνων με εργασίες και δράσεις πυροπροστασίας που θα υλοποιήσει με τις πιστώσεις που διέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για  την κατανομή και τη διαχείριση της πίστωσης  του ΥΠΕΣ για δράσεις πυροπροστασίας , αποκαλύφθηκε όχι μόνον η  ασυνεννοησία και η απουσία συνεργασίας αλλά και  οι ελλείψεις και παραλείψεις της περυσινής διαχείρισης από τον αντιδήμαρχο και αρμόδιο για την πολιτική προστασία κ. Νάστο.
 Συγκεκριμένα, ο δήμος Ιωαννιτών φέτος έχει λάβει 68.500 ευρώ από την
κατανομή του ΥΠΕΣ για δράσεις πυροπροστασίας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας  είχε προχωρήσει  σε συζητήσεις με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων σε όλες τις δημοτικές ενότητες για να καταρτιστεί το πρόγραμμα των παρεμβάσεων ήτοι καθαρισμοί αγροτικών και δασικών δρόμων, κοπή χόρτων, προμήθεια εξοπλισμού κλπ.
   Στη συζήτηση όμως του θέματος στο δημ. συμβούλιο παίρνοντας το λόγο δήλωσε , ότι εν αγνοία του  εισήχθησαν θέματα της αρμοδιότητάς του , στα οποία έχει  αναρμόδια εμπλακεί  ο αρμόδιος για το εργοτάξιο αντιδήμαρχος κ. Δ. Κατηρτσίδης.
Η κόντρα δεν άργησε να ξεσπάσει όταν ο κ. Κατηρτσίδης άρχισε να μιλά για σύνταξη μελετών από το εργοτάξιο, χωριστά για κάθε δημοτική ενότητα για διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού κλπ.
Τότε ,παρενέβη ο κ. Νάστος, εμφανώς ενοχλημένος, λέγοντας: «δεν θα λύσω τα εσωτερικά μας εδώ, είναι ντροπή...». Πρόσθεσε ότι δεν έπρεπε να έρθουν τα θέματα αυτά στο δημοτικό συμβούλιο και απευθυνόμενος στο δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο, αναρωτήθηκε αν όρισε τον κ. Κατηρτσίδη υπεύθυνο για την Πολιτική Προστασία.
    Στη συνέχεια, κι αφού ο κ. Κατηρτσίδης είπε ότι από το γραφείο της Πολιτικής Προστασίας στάλθηκαν στο εργοτάξιο τα κοστολόγια για τις εργασίες και τα μηχανήματα, ο κ. Νάστος αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
ΣΧΟΛΙΟ: Από όσα έχουν ειπωθεί στη  συνεδρίαση σαφώς μένει  εκτιθεμένος ο αρμόδιος για τη διαχείριση της περυσινής πίστωσης  της πολιτικής προστασίας αντ/ρχος κ. Νάστος, ο οποίος ως πολιτικό πρόσωπο οφείλει να παραθέσει τις μελέτες, να  ενημερώσει το σώμα και τους πολίτες  για τους  αναδόχους των εργασιών κλπ , διαφορετικά η ευθύνη του   τον οδηγεί σε Π Α Ρ Α Ι Τ Η Σ Η. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου