Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Στον Καιάδα της ανεργίας οι νέοι ηλικίας 25 έως 29 ετών. Πώς το πρόγραμμα της « Επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας » αποτελεί εμπαιγμό του κ. Βούτση .


 Τη διεύρυνση  του προγράμματος "Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους έως 29 ετών" το 2014 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης,  δηλώνοντας  μάλιστα ότι το επόμενο έτος θα προσφερθούν στους νέους 75.000 νέες ευκαιρίες απασχόλησης.

  Κανείς δεν έχει αντίρρηση  στην εξαγγελία του προγράμματος,  αρκεί βεβαίως  να εξαλειφθούν τα  αρνητικά φαινόμενα που έχουν αναδειχθεί από τα αποτελέσματα του πρόσφατου  προγράμματος "Επιταγής εισόδου στην αγορά εργασία για Απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών»

 Συγκεκριμένα τα κριτήρια  για τη μοριοδότηση της ηλικίας  από 18 έως και 24 ετών με  μέγιστο βαθμό 40 μόρια και  από 25 και άνω 30  μόρια,  σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι, σε περίπτωση ισοβαθμιών κατά τη μοριοδότηση, προηγούνται οι υποψήφιοι που έχουν συγκεντρώσει περισσότερα μόρια στο πρώτο κριτήριο ,αποτέλεσαν  την κάρτα  εισόδου στο πρόγραμμα, στέλνοντας  στον Καιάδα  τους έχοντες ηλικία  25 έως 29 ετών.
  Στη σειρά κατάταξης των 20.000 επιλεγέντων αλλά και των επιλαχόντων δεν υπάρχει καθόλου ή σχεδόν καθόλου υποψήφιος που να  επιλέχτηκε  με μόρια 30, ήτοι υποψήφιος ηλικίας 25 έως 29 ετών!.
 Ίσως , ο πανικός της καλπάζουσας ανεργίας των νέων ηλικίας 18 – 24 ετών στην Ευρώπη οδήγησε και τον  Υπουργό Εργασίας  στη λογική της προτεραιότητας των νέων αυτής της ηλικίας ,για να  επαίρεται στην συνάντηση  της 3 Ιουλίου που διοργανώνει η Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο με όλους τους υπουργούς  Εργασίας και απασχόλησης για τη μείωση των εκρηκτικών ποσοστών ανεργίας των νέων στην Ελλάδα, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο μήπως   μια ολόκληρη  γενιά που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ζωή της οδηγηθεί στον Καιάδα συνειδητά, αφού τα   περιθώρια  απασχόλησης στενεύουν , η ανεργία παγιοποιείται και η δημιουργία οικογένειας απομακρύνεται ή καλύτερα αφήνεται στη θεά τύχη των τυχερών παιγνιδιών.
Η τρικομματική Κυβέρνηση που ευαγγελίζεται την αλλαγή του κράτους  και την εδραίωση της ισότητας και της διαφάνειας όσον  αφορά στην ανεύρεση  εργασίας στους άνεργους νέους οφείλει μια πειστική απάντηση  στους  παραπάνω  μη επιλεγέντες ¨ μεθοδευμένα¨ νέους .
   Αν η αγορά   εργασίας  δεν  μπορεί να  εξασφαλίσει   απασχόληση, τουλάχιστον το κράτος δε νομιμοποιείται να αποκλείει τους έχοντες άμεση ανάγκη  εργασίας στην πιο παραγωγική ηλικία.
   Αναμένουμε την παρέμβαση  του  Υπ. Εργασίας αλλά και  της τρικομματικής κυβέρνησης, ώστε να προλάβουμε τη   δημιουργία  φρούδων προσδοκιών  με  την προαναγγελία για το 2014 της  διεύρυνσης  του προγράμματος "Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους έως 29 ετών" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου