Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Δήμος Ιωαννιτών: Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων .

 Στον καθαρισμό οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές των διοικητικών ορίων του Δήμου Ιωαννιτών ή κοντά σε αυτές και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων, πρέπει να προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες τους, για την  αποφυγή πυρκαγιών  σε εκτέλεση τόσο των Πυροσβεστικών διατάξεων (ΦΕΚ 724 τ. Β/22.12.1987), όσο και των διατάξεων του Καλλικρατικού νόμου (άρθρου 94 Ν. 3852/2010 ).
   Μάλιστα, ο  αρμόδιος για την πολιτική προστασία αντιδήμαρχος κ. (Ν)άστος  με ανακοίνωσή του τόνισε ότι  σε περίπτωση μη συμμόρφωσης  των υπόχρεων, θα προχωρήσει  αυτεπάγγελτα στις απαιτούμενες ενέργειες καθαρισμού των οικοπέδων με επιβάρυνση των ιδιοκτητών αυτών  και  ταυτόχρονα θα τους επιβάλλει  το προβλεπόμενο πρόστιμο και   μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα!.
    Κατά την άποψή μας πρόκειται για μια σοβαρή παρέμβαση που έχει θεσμικό πλαίσιο ικανό να  προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις, αρκεί να προχωρήσει στην υλοποίηση της  και να μην παραμείνει σε επίπεδο εξαγγελίας. Μια τέτοια περιοχή με οικόπεδα επικίνδυνα για πυρκαγιές  αποτελεί  και τμήμα του υπό επέκταση σχεδίου Κατσικά . Η Δημοτική Αστυνομία  αβίαστα μπορεί να διαπιστώσει την επικινδυνότητα για πυρκαγιές της περιοχής αυτής κατόπιν  αυτοψίας .
Σύμφωνα με την ανακοίνωση σχετικές καταγγελίες μπορούν να γίνονται στη Δημοτική Αστυνομία και στο τηλέφωνο 2651001000.
  Ευελπιστούμε .... στη δραστηριοποίηση του κ. (Ν)άστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου