Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ για τον σχηματισμό μιας ισχυρότερης κυβέρνησης.....

Μάλλον ήλθε η ώρα τους...
Φαντάζει παράδοξον αλλά είναι αλήθεια: η αποχώρηση των αριστερών του κ. Κουβέλη οδηγεί στον σχηματισμό μιας ισχυρότερης κυβέρνησης και διευκολύνει την ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης της χώρας.
Η ΔΗΜΑΡ ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στη λήγουσα πρώτη Πράξη. Η αποχώρησή της, αν κρίνει κανείς από τα όσα εδήλωσε ο ιδρυτής της, είναι φυσιολογική συνέπεια της πραγματικότητας - είναι δύο κόσμοι διαφορετικοί. Σε θέματα ήσσονος (για το κράτος) σημασίας, έδειξε προσκολλημένη στα στερεότυπα του παρελθόντος.
Αντιθέτως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε σκηνικό αιφνίδιας πολιτικής κρίσης έδειξαν ωριμότητα και ψυχραιμία που ξάφνιασε τους πολίτες. Επικαλούμενοι όσα μας ενώνουν (πρωτίστως η οικονομική επιβίωσή μας) έστερξαν στην προαγγελία συζητήσεως επί νέων προγραμματικών δηλώσεων, μιας ουσία νέας κυβερνήσεως που θα στηρίζεται στην κοινή αντίληψη των πραγμάτων, στη διαμόρφωση κοινής γραμμής, στην υιοθέτηση λύσεων που θα στηρίζονται στη σύγκλιση και όχι σε συμπεριφορές αυταρχικές.
Τις τελευταίες ημέρες οι κκ. Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος υπερέβησαν εαυτούς. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είχε τη γενναιότητα να παραδεχθεί το λάθος του στους χειρισμούς του προβλήματος ΕΡΤ και να αποδεχθεί τον συμβιβασμό που με τόλμη και ώριμη πολιτική σκέψη προώθησε ο Ευ. Βενιζέλος.
Μέσα από το χάος της πολιτικής διαδικασίας αποδεικνύεται ότι η ανασυγκρότηση του πολιτικού σκηνικού, υπέρ ποτέ άλλοτε αναγκαία σήμερα, μπορεί να στηριχθεί στις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις, όπως αυτές εκφράζονται στην πολιτική κονίστρα, και ουχ ήττον στις ανεξάντλητες δυνάμεις της κοινωνίας που αναθεωρεί τα πολιτικά δεδομένα της.
Είναι προφανώς η ώρα να κάνει τα δικά της βήματα η ΝΔ του κ. Σαμαρά. Το ΠαΣοΚ του κ. Βενιζέλου απέδειξε ότι ξεπερνώντας τα ανόητα κληρονομικά λάθη του, είναι εδώ, ενωμένο και ικανό να πρωταγωνιστήσει σε έναν συναγερμό για την ανασύνταξη της Δημοκρατικής Παράταξης.
Ηλθε η ώρα!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου