Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Στην πεπατημένη σχεδιάζεται η νέα ρύθμιση για τα χρέη προς το Δημόσιο

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το capital.gr, η ρύθμιση προβλέπει:
- εξόφληση σε έως και 100 δόσεις για όσους έχουν οφειλή έως 15.000 ευρώ και έχουν αποδεδειγμένη αδυναμία εξόφλησης της οφειλής τους σε λιγότερες δόσεις (θα ορίζονται συγκεκριμένα κριτήρια για την υπαγωγή στο ειδικό καθεστώς των 100 δόσεων).
- εξόφληση σε έως 72 μηνιαίες δόσεις για όλες τις οφειλές (αυτός θα είναι και αριθμός ων δόσεων ακόμη και για όσους χρωστούν ποσά έως 15.000 ευρώ και δεν πληρούν τα κριτήρια ένταξης στις 100 δόσεις).
- παροχή έκπτωσης έως και 100% των προσαυξήσεων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής για όσους επιλέξου να εξοφλήσουν το χρέος τους εφάπαξ.
- παροχή έκπτωσης από τις προσαυξήσεις το ποσοστό της οποίας θα είναι αντιστρόφως ανάλογο του αριθμού των δόσεων που θα επιλέξει ο φορολογούμενος.
Έτσι το ποσοστό της έκπτωσης από τις προσαυξήσεις θα έχει ως εξής:
- 90% μείωση εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 12 δόσεις
- 85% μείωση εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 24 δόσεις
- 80% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 36 δόσεις
- 75% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 48 δόσεις
- 70% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 60 δόσεις
- 65% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 72 δόσεις
Μηδενική θα είναι η έκπτωση από τις προσαυξήσεις για όσους επιλέξουν τις 100 δόσεις. Στη ρύθμιση θα ενταχθούν ακόμη και οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως και το τέλος Αυγούστου. Το ελάχιστο ποσό δόσης θα είναι τα 50 ευρώ ενώ δεν θα υπάρχει η ανάγκη προσημείωσης περιουσιακών στοιχείων για όσους προχωρήσουν σε ρύθμιση μεγάλου ποσού, όπως πάνω από 100.000 ευρώ.
Ακόμη και φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν ήδη ρυθμίσει τις οφειλές τους θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση επιλέγοντας περισσότερες δόσεις. Επίσης θα επωφεληθούν και από τη μείωση του επιτοκίου που χρεώνεται για την οφειλή από το 8,7% που είναι σήμερα στο 4% έως 4,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου