Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Έρχονται εκλογές – Εμπρός καλά μου πατίνια!

ΓΑγαπητέ Πιτσιρίκο, έχει πια βουίξει ο τόπος, ο Τσίπρας έρχεται! Ο Economist γράφει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Η Public Issue δίνει 11% προβάδισμα και το πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης 8%. Η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταρρέει δημοσκοπικά και πολιτικά.
Ο Μπουμπούκος έχει λυσσάξει, ο Βορίδης (που κάποτε τα έλεγε και τα έκανε τσεκουράτα) νιαουρίζει όποτε βγαίνει στο γυαλί σαν την Αλίκη στο Ναυτικό, έχοντας βάλει την θέση του Σαμαρά στο μάτι, η Βούλτεψη θα βάψει τα μαλλιά της πράσινα επειδή θα πάθει όπου να “ναι gaga.
Πληροφορίες από την παραδουλεύτρα του Βενιζέλου λένε πως «το κύριο δεν τρώει το τρίτο πιάτο pasta το μεσημέρι και αφήνει το δεύτερο μπούτι από το αρνί χωρίς να το αγγίξει καν»! Ούτε το γλυκό στόμα της Αλ Σάλεχ – που όπως λένε κι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ανασταίνει μέχρι και νεκρούς – δεν μπορεί να του ανεβάσει την διάθεση.
Τα σημάδια λοιπόν είναι πολλά! Ο Τσίπρας έρχεται! Αν ζούσαμε σε άλλες εποχές θα έμπαινε με το γαϊδουράκι στην πόλη και το πλήθος θα τον κουνούσε βάγια και θα του φώναζε εκστασιασμένο «ωσαννά».
Αν ζούσαμε μερικούς μήνες αργότερα από τις προαναφερόμενες εποχές θα ακούγαμε με τα ίδια μας τα αυτάκια το ίδιο πλήθος να ουρλιάζει οργισμένο «άρον, άρον, σταύρωσε αυτόν».
Επιβεβαιώνεται: ο κ.Τσίπρας κερδίζει τις επόμενες εκλογες (ίσως αυτοδύναμος).
Πού το περίεργο; Το αδιανόητο θα ήτανε να κερδίσουν ξανά εκείνοι που υπερχρέωσαν την χώρα με τις επιλογές τους (Ευρωζώνη, ΝΑΤΟικΈς δαπάνες, Ολυμπιάδα κλπ), που δεν άφησαν τίποτα όρθιο από την δημόσια διοίκηση (κομματισμός, ρουσφετολογικές και αδιαφανείς προσλήψεις, ρουσφετολογικές και αδιαφανείς απολύσεις κλπ), που ξεφτιλίσανε τις περιουσίες των Ελλήνων προκειμένου να ξεπουλήσουν στους ντόπιους και ξένους αφεντάδες τους τα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας όσο-όσο (πχ αεροδρόμιο Ελληνικού), που ξαναγεμίσανε τα τρένα και τα αεροπλάνα με τους νέους μετανάστες, που μειώσανε τον πληθυσμό της χώρας, που…, που…, που… Δεν έχουν τελειωμό τα εγκλήματα του δοσιλογικού κράτους της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Θα έρθει λοιπόν ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και τι έγινε; Πρέπει επιτέλους κάτι να αλλάξει, κι ας είναι και το χρώμα μόνο του ερειπωμένου σπιτιού. Ούτε οι ΠΑΣΟΚ-Νεοδημοκράτες δεν θα έπρεπε να αντιδρούνε στην προοπτική ανάληψης της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουν άραγε βαρεθεί τις ίδιες βρωμόφατσες 40 χρόνια τώρα; Δεν έχουν σιχαθεί τον Βαγγέλη Βενιζέλο, τον πιο βρομιάρη πολιτικό της μεταπολιτευτικής περιόδου;
Προσωπικά, πιστεύω – και βλέπω πια ξεκάθαρα – ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συγκρουστεί με τους ντόπιους και ξένους δυνάστες. Κι αν το κάνει, θα αποτύχει οικτρά.
Θα διαψεύσει – και μάλιστα πολύ γρήγορα – τις όποιες ελπίδες του λαού. Κι εκεί ακριβώς βρίσκεται η δική μου ελπίδα.
Θα πρέπει μετά την αποτυχία και της εκδοχής διακυβέρνησης Τσίπρα, ο λαός να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του. Και το φύλλο του Αδάμ θα πέσει κι αυτό.
Μπροστά στον λαό η αλήθεια θα είναι πια γυμνή. Καμία δικαιολογία για κάποια καινούργια ανάθεση.
Είτε θα αναλάβει ο λαός τις ευθύνες του, είτε όχι οπότε θα μπορεί μετά να πάει να γαμηθεί κανονικά.
Ούτε σε ελεύθερο κι ανεξάρτητο κράτος θα του αξίζει να ζει. Ούτε Έλληνας θα του αξίζει να λέγεται. Ούτε καν Γραικός (Greece/Greek), όπως μας γνωρίζουν οι ξένοι.
Αν και μετά την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναλάβει (με όποιον αξιοπρεπή τρόπο θεωρήσει κατάλληλο, από το να ψηφίσει τον διάολο μέχρι να ανέβει στα βουνά και να ξυλοφορτώνει τους φοροεισπράκτορες)τις ευθύνες του, θα του αξίζει μονάχα το όνομα του Ραγιά.
Κι αντί για τον Τούρκο να κουβαλάει στην πλάτη τον κοιλαρά Γερμανό τουρίστα, σκύβοντας το κεφάλι κι εκλιπαρώντας για κανένα ευρώ!
Ας τα αφήσουμε όμως αυτά τα μελαγχολικά προς το παρόν. Ας επικεντρωθούμε στις επόμενες εκλογές που έρχονται με βήμα ταχύ. Ας ετοιμαστούμε να υποδεχτούμε τροπαιούχο τον Αλέξη.
Εμπρός λοιπόν γενναίοι μου! Ας δαγκώσουμε το ψηφοδέλτιο πριν το ρίξουμε στην κάλπη. Να ξεβρομίσει ο τόπος πια από τα καθίκια!
Φιλιά πολλά από την Εσπερία, Ηλίας
Υ.Γ. Επειδή δεν με βλέπω να έρχομαι για ψήφο στην Ελλάδα, δεδομένου ότι τα αεροπορικά είναι πολύ ακριβά (το ίδιο κι η ζωή εδώ) ένα μόνο μπορώ να πω προκειμένου να ενθαρρύνω τον εαυτό μου: Εμπρός καλά μου πατίνιαααα!!!!!
(Αγαπητέ Ηλία, οι ελπίδες του «λαού» δεν είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή φέρνει την ελπίδα. Ελπίδα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι καταρρέουν -μαζί με τη χώρα- η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Οπότε, ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν υπάρχει κάποιος άλλος. Η ελπίδα στην Ελλάδα είναι αποκλειστικότητα της θρησκείας και της Εκκλησίας. Την Εκκλησία πρέπει να κάνουμε κυβέρνηση. Να είσαι καλά.)
Εγραψε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου