Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Αλλάζει η ψυχολογία. Αρχίζει η ανάπτυξη. Καλυφθείτε και αντισταθείτε.

- Μέσα στις γιορτές όσοι κατασκευαστές είχαν λογαριασμούς στο ΕΣΠΑ πληρώθηκαν χωρίς φορολογική ενημερότητα, χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα και χωρίς να ελεγχθεί η πορεία του έργου.
 - Ούτε καν συμψηφισμός δεν έγινε όπως με τα εκκαθαριστικά των απλών φορολογούμενων πολιτών.
   - Με εντολή του υπουργού, για να εμφανίσει αύξηση στην απορρόφηση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ. Εννοείται ότι οι οφειλές τους προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία εξακολουθούν να υφίστανται!
   - Ναι η «ανάπτυξη» άρχισε με εντολή του κυρίου Χατζηδάκη. Αυτή την ανάπτυξη εννοούσε ο Αντώνης. Απλά μαθήματα μεταφοράς πλούτου στις τσέπες των λίγων και αφαίρεσης από τις τσέπες των πολλών.
   - Θραύση κάνει στην αγορά η νέα ολόσωμη φόρμα από φλοκάτη, βελέντζα κοινώς. Κυκλοφορεί...σε όλα τα μεγέθη, ακόμη και για νεογέννητα με βαμβακερή εσωτερική επένδυση.
  - Η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, για να πατάξουν το λαθρεμπόριο, αποδείχτηκε πολύ σοφή. Πατάχθηκε το … εμπόριο. Όσο για το λαθρεμπόριο, εξακολουθεί να γίνεται στην πηγή του.
   - Χρόνια πολλά Θείε Φώτη. Να έχεις πάντα την ίδια υπεύθυνη στάση απέναντι στο λαό και το νου σου, μη σου πειράξουν τον Ευάγγελο τώρα με τις εξεταστικές. Με ποιον θα κάνεις κόμμα μετά;
   - Πάντως, ωραίο αυτό το νέο υπνωτικό που κυκλοφορεί τελευταία με το όνομα «Lista Lagard». Μια μικρή δόση και ξεχνάς χαράτσια, αυξήσεις στη ΔΕΗ, κρύο, πείνα και μειώσεις μισθών.
   - Ευτυχώς που έρχονται τα χιόνια. Οι άνεργοι και κυρίως οι άστεγοι το είχαν άγχος. Πώς θα έκαναν σκι στις πίστες με τεχνητό χιόνι; Τώρα που θα χιονίσει, μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι ότι θα ξεπαγιάσουν σίγουρα.
   - Στο στρατό, κάθε που έκανε κρύο, κοιμόμασταν αγκαλιά…με τις πλαστικές παντόφλες μας. Όποια παντόφλα συλλαμβανόταν να περιφέρεται ελεύθερη, έπεφτε στην…παντοφλόσομπα.
   - Τώρα στη μόδα είναι τα παντοφλότζακα και τα τζάκια καύσης χριστουγεννιάτικων δέντρων. Όμορφα χριστουγεννιάτικα δέντρα, όμορφα καίγονται στα τζάκια.
   - Δεν έχουν πού να τα βάλουν τα έσοδα από το φόρο του πετρελαίου στο υπουργείο οικονομικών. Και κανένας δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να μειωθεί η τιμή για να αυξήσουν τα έσοδα και να μην ξεπαγιάσει ο κόσμος.
   - Μάλλον έχουν βάλει στόχο, μέσω του κρύου και της γενικότερης εξαθλίωσης να μας μετατρέψουν σε μεμψίμοιρους δούλους που θα απλώνουμε το χέρι επαιτώντας και όχι απαιτώντας σχηματίζοντας γροθιά.
   - Ο κύριος Στυλιανίδης προανήγγειλε την επιστροφή του «κουρασμένου παλικαριού», στην ενεργό δράση. Βγήκε καινούριο παιχνίδι για το play station.
   - Εγώ νομίζω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ. Ο ταλαντούχος, πρώην, πρωθυπουργός, είχε και ζούσε στο δικό του…όραμα.
   - Ο Αντώνης της Ανάπτυξης και η Ανάπτυξη του Αντώνη. Το ένα ψέμα μεγαλύτερο από το άλλο. Δεν θα παρθούν άλλα μέτρα εάν και εφόσον, με την προϋπόθεση ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου.
   - Χιόνια πολλά, χιόνια καλά με κρύο και παγωνιά. Μου μυρίζει φόρος σε ότι καίγεται στο τζάκι, στη φουφού και στην ξυλόσομπα. Εννοείται θα μπει και φόρος στην εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα.
   - Στην εκπομπή ανοησίας και ανικανότητας των υπευθύνων, αν έμπαινε φόρος, θα είχαμε ξεχρεώσει. 
   - Μετά την ανακοίνωση των φορολογικών μέτρων για την τεκμηριοποίηση των τέκνων, όλα τα ιδιωτικά μαιευτήρια προχωρούν σε αύξηση των κλινών τουλάχιστον κατά 223%.
   - Η αύξηση των γεννήσεων θα είναι τόσο μεγάλη που σκέφτονται ακόμη και τη μεταφορά των εγκύων σε γειτονικές χώρες με ελικόπτερα για να καλυφθεί η ζήτηση.
- Επιτυχής ήταν η επέμβαση στο ισχίο του ανθρώπου που το όνομά του είναι συνώνυμο με την καλοτυχία.
   - Ποιο είναι το χειρότερο ελάττωμα ορισμένων πολιτικών;
   Μα ποιο άλλο; Η ειλικρίνειά τους, όπως είπε κάποτε και η «εθνική μας θυγατέρα» ποτισμένη από την καλοτυχία που λέγαμε πιο πάνω.
   - Πρόοδος, ανάπτυξη, όραμα, επανεκκίνηση, αναστροφή, νέα πορεία, άλλη πορεία, ανασύσταση, εξορθολογισμός, διαφάνεια, ανάκαμψη, καλό του τόπου, λόγια του κ#λου. Δωρεάν εκμάθηση της Κινεζικής.
   - Ευτυχώς που άρχισε πάλι ο Σαμαράς ο κομμωτής το χορό και θα δούμε και καμιά πιρουέτα με μπρίο και νάζι, γιατί οι πολιτικές πιρουέτες του άλλου Σαμαρά, με παρτενέρ τη Μέρκελ, είναι πολύ ατσούμπαλες.
   - Με την εισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ μπήκε επιτέλους φραγμός στην διακίνηση παράνομων αριστερών ιδεών.
   - Όσο για τους μελαμψούληδες μικροπωλητές, συνεχίζουν ανενόχλητοι, να μεταφέρουν με κοντέινερ πάνω σε καράβια την πραμάτειά τους. Δέκα τσάντες ο ένας, πέντε ο άλλος και το κακό συνεχίζεται.
   - Από τότε που η αστυνομία συνέλαβε όλους τους παράνομους διακινητές-προμηθευτές και σφράγισε τις μεγάλες παράνομες αποθήκες, αναγκάζονται οι μελαμψούληδες να κάνουν μόνοι τους τα ταξίδια.
   - Αν δεν μας πεθάνουν, τουλάχιστον θα μας τρελάνουν. Η μη ανάκαμψη, λέει, της οικονομίας είναι θέμα κακής…ψυχολογίας.
   - Έλα άνεργε να δουλέψεις! Όχι, δεν έχω καλή ψυχολογία.
   - Έλα πελάτη να αγοράσεις! Όχι, δεν έχω καλή ψυχολογία.
   - Έλα ασθενή στο γιατρό! Όχι, μου λείπει η καλή ψυχολογία.
   - Έλα πεινασμένε να φας πλουσιοπάροχα! Δεν πεινάω, γιατί δεν έχω την κατάλληλη ψυχολογία.
   - Έλα μισθωτέ να σου αυξήσω το μισθό! Δεν θέλω τώρα. Περιμένω πρώτα να αποκτήσω την κατάλληλη ψυχολογία.
   - Πολιτικό κόμμα θα ιδρύσει ο Ανδρέας Λοβέρδος με σκοπό να πάρει μέρος στις επόμενες εκλογές. Ασφαλώς και έχει δικαίωμα. Ασφαλώς θα πάρει τα…ρέστα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου