Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Βουλιάζουν στη λυματολάσπη οι Αλ. Καχριμάνης και Τατ. Καλογιάννη

kaxrimanisKalogiannh Tatiana PE Iwanninwn 6Ερήμην των κατοίκων, φορέων και του δήμου Ζίτσας, η περιφέρεια Ηπείρου ενέκρινε την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας λυματολάσπης στην Ελεούσα! 
Το θέμα έτσι κι αλλιώς είναι σοβαρό, αλλά το καθιστά σοβαρότερο το γεγονός ότι η εταιρία ΕΝΒΙΚΕΑΡ Ηπείρου ΑΕ, που είναι ο φορέας του έργου, ανήκει στον κ. Κων/νο Σταύρου, σύζυγο της αντιπεριφερειάρχη κας Τατιάννας Καλογιάννη, η οποία είναι πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος της περιφέρειας που ενέκρινε την μελέτη των περιβαλλοντικών όρων.
Η απόφαση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με όλους τους παράγοντες του δήμου Ζίτσας και υποψηφίους δημάρχους (πλην τουκ. Μιχ. Πλιάκου που στηρίζεται από τους Αλ. Καχριμάνη και Τατ. Καλογιάννη) να τη χαρακτηρίζουν ως μέγα έγκλημα και να διαμαρτύρονται επειδή δεν ζητήθηκε η άποψη του δήμου.
Εν τω μεταξύ η περιφέρεια, ο κ. Καχριμάνης δηλαδή, με μια φλύαρη ανακοίνωση, προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις και κατηγόρησε τους του δήμου Ζίτσας για μικροπολιτική και άγχος ενόψει των εκλογών.
Το περίεργο είναι ότι την έκταση 24 στρεμμάτων, παραχώρησε η ιδιοκτήτρια εταιρείας της γαλακτοβιομηχανίας "ΔΩΔΩΝΗ" που ερμηνεύεται ως επιχειρηματική σχέση με τον σύζυγο της κας Καλογιάννη, ο οποίος πριν από καιρό πήρε από τη ΔΕΥΑΙ τε έργο διάθεσης - επεξεργασίας της λυματολάσπης του βιολογικού της καθαρισμού, προϋπολογισμού 2.950 εκτ. ευρώ.
Το θέμα αναμένεται να προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις που δεν πρόκειται να βγουν σε καλό στον κ. Καχριμάνη, ενόψει μάλιστα των εκλογών.
ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ
 Γράφτηκε από τον/την StoTapsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου