Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΔΩΔΩΝΗ: Δυστυχώς, μερικές φορές είναι κακό να επιβεβαιώνεσαι

Όπως στην περίπτωση της ΔΩΔΩΝΗΣ που μετά το ξεπούλημά της, σταμάτησε να πληρώνει του κτηνοτρόφους, τους μείωσε τις τιμές και τώρα, αυξάνει τις τιμές στο ράφι για τον καταναλωτή.Δέκα έως είκοσι λεπτά περισσότερο πληρώνουν τα γιαούρτια οι Γιαννιώτες και οι Γιαννιώτισσες τον τελευταίο μήνα.Η πολυεθνική κοινοπραξία που έχει αγοράσει την «ΔΩΔΩΝΗ» κερδίζει από μια εταιρία που ήταν ήδη κερδοφόρα και όλοι οι υπόλοιποι χάνουν. Οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να ταΐσουν τα κοπάδια τους και να ζήσουν και οι ίδιοι, οι υπόλοιποι βλέπουν τα διατροφικά προϊόντα να ακριβαίνουν διαρκώς.Ας τοποθετηθούν σε αυτάΚαχριμάνης, Αργύρης, Κασσής και ας αφήσουν τα μεγάλα λόγια για το «ποιος φταίει» κατόπιν εορτής.Πριν, όταν λέγαμε ότι η ΔΩΔΩΝΗ δεν πρέπει να πουληθεί, στην ουσία στηρίζανε την πώλησή της και βάζανε «από το παράθυρο» τους «επενδυτές».Ξέρετε γιατί; Γιατί Καχριμάνης, Αργύρης και Κασσής είναι συνεργάτες της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ανεξάρτητα του τι λένε περί «ανεξαρτησίας», είναι εφαρμοστές της πολιτικής της τρόικας στα Γιάννενα. Αυτή είναι η μοναδική ουσία και γι αυτό πρέπει να φύγουν,παίρνοντας μαζί τους και τους «επενδυτές».Σε αυτό το σκηνικό, τραγικές φιγούρες μοιάζουν οι διοικήσεις των 

ενώσεων, κομματικά υποχείρια της ίδιας πολιτικής που στην αρχή καθησύχαζαν ότι «η ΔΩΔΩΝΗ δεν πουλιέται», μετά νομιμοποιούσαν το διαγωνισμό με τη συμμετοχή τους και τώρα, πουλάνε και το δικό τους μερίδιο παραδίνοντας τη ΔΩΔΩΝΗ στο ιδιωτικό κεφάλαιο κατ’αποκλειστικότητα, με τα αποτελέσματα να είναι καταστροφικά για την πρωτογενή παραγωγή.Εργαζόμενοι, κτηνοτρόφοι, καταναλωτές: Οι δυνάμεις της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο βρέθηκαν μπροστάρηδες στο αγώνα για να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΩΔΩΝΗ μας. Ήμασταν πολλοί δυνατοί για να πολεμήσουμε, λίγοι για να νικήσουμε. Χάθηκε μια μάχη, δεν χάθηκε ο πόλεμος. Η υπόθεση της ΔΩΔΩΝΗΣ παραμένει ανοικτή γιατί συνεχίζει να παίζει και μπορεί να παίξει ακόμη πιο καθοριστικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση προς όφελος του λαού και των εργαζόμενων. Και σε αυτό δεν μπορούμε ποτέ θα «ξημερώσει» η λαϊκή οικονομία- εξουσία και η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.Χρειάζεται ΤΩΡΑ να γίνει υπόθεση ολάκαιρου του αγωνιζόμενου λαού.
Απαιτείται η οικοδόμηση ενός μαζικού αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής για να την ξαναπάρουμε πίσω χωρίς καμία αποζημίωση για όσους πλουτίζουν στις πλάτες μας.
Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου