Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ελλάς -γελάς - Αντώνης Σαμαράς!

Βίντεο κλαμπ η άμοιρη Ελλάς
Τεράστιες είναι οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Α. Σαμαρά για το σκάνδαλο Μπαλτάκου, που έχει μετατρέψει την Χρυσή Αυγή σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων. Στο πανικόβλητο Μέγαρο Μαξίμου έχουν βάλει λιτούς και δεμένους για να μάθουν τι άλλα βίντεο κρατάει στα χέρια του ο Κασιδιάρης και τι έχει "κελαηδήσει" ο Μπαλτάκος, στον οποίο ο πρωθυπουργός απέφυγε να αναφερθεί στην χθεσινή δήλωση του, όταν επιτέθηκε στην Χρυσή Αυγή χωρίς να πει τίποτα για την "ταμπακιέρα"
Τα σχέδια πανηγυρικής εξόδου στις αγορές έχουν επισκιαστεί από τις αποκαλύψεις για τις στενές σχέσεις του πανίσχυρου γενικού γραμματέα με την Χρυσή Αυγή. Η χθεσινή απόφαση τοι οίκου Moody's να αναβάλλει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας για 4 μήνες αποτέλεσε ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα. Το Μέγαρο Μαξίμου αρκέστηκε στο να ζητήσει από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων να περάσουν την εξέλιξη στα ψιλά και αντίθετα να προβάλλουν ότι η έξοδος θα γίνει κανονικά, αλλά η επιχείρηση "αλλαγή ατζέντας" -από τον Μπαλτάκο στο success story- μπορεί να ακυρωθεί από την κάθε υποκλαπείσα συνομιλία που θα βγει στην δημοσιότητα.
Στους διαδρόμους της Βουλής κυκλοφορούσαν χθες πληροφορίες ότι σε άλλες κασέτες ο Μπαλτάκος, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται σε ειδική αποστολή από τον πρωθυπουργό, προτείνει την απόσυρση της Χρυσής Αυγής από κάποιες εκλογικές περιφέρειες, ώστε να επαναπατριστούν ψήφοι στην ΝΔ, με αντάλλαγμα την μη προφυλάκιση των Κασιδιάρη- Παναγιώταρου και την αποφυλάκιση των έγκλειστων νεοναζί μετά τις εκλογές. Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει, καθώς η υπόθεση Μπαλτάκου έχει δυναμώσει τις φυγόκεντρες τάσεις και μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Στην χθεσινή του αγόρευση στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης είπε σχετικά, σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά:
Η ιστορία του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης δεν είναι τυχαία και θα γίνουν σοβαρές αποκαλύψεις σε λίγο καιρό. Ο κ. Μπαλτάκος δεν ήταν ένας τυχαίος άνθρωπος. Ήταν το «μάτι» της Κυβέρνησης μέσα και έξω από τη Βουλή. Ο κ. Μπαλτάκος, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, είχε καθημερινές επαφές με Βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής, και στο γραφείο του στη Βουλή αλλά και αλλού, και εκβίαζε τη Χρυσή Αυγή με προφυλακίσεις. Τους είχε πει: «Ελάτε να τα βρούμε, γιατί θα προφυλακίσω και τους υπόλοιπους, εκτός αν δεχθείτε να βοηθήσετε ώστε να μην έρθει πρώτη δύναμη ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Εφόσον βοηθήσετε, δεν θα προφυλακιστείτε οι υπόλοιποι και μετά τις εκλογές θα αποφυλακιστούν οι άλλοι»...
Τους είχε προτείνει ότι με κάποιο τέχνασμα δεν θα κατεβάσει η Χρυσή Αυγή στο νομό Αττικής, στην Α΄ Αθηνών, στην Κορινθία και στη Μεσσηνία. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, κ. Πρόεδρε, το γεγονός ότι ο πρώην Βουλευτής(Κορινθίας-ΣΣ) της Χρυσής Αυγής, κ. Ευστάθιος Μπούκουρας, δεν πήγε όπως οι άλλοι στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά τον πήγαν στο Ναύπλιο για να τον - θα μου επιτρέψετε τη λαϊκή έκφραση - ψήσουν, όπως και πράγματι έγινε και αποφυλακίστηκε. 
Ας σημειωθεί ότι στη συνέντευξη του στον Ν. Χατζηνικολάου την Πέμπτη, ο κ. Μπαλτάκος παραδέχθηκε ότι μπορεί να έχει πει και χειρότερα πράγματα από τα όσα τρομερά λέει στην γνωστή βιντεοκασέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου