Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Οι πρόσφατες συναντήσεις του Βουλευτή. Γ. Καραγιάννη

Από την συνάντηση με αγρότες, κτηνοτρόφους και πτηνοτρόφους στο Δημαρχείο Ζίτσας το προηγούμενο Σάββατο με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Πλιάκου.








Η συμφωνία Καναδά- ΕΕ ( CETA) δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στη γεωγραφική προέλευση- ένδειξη ( ΠΓΠ) της φέτας. Χρειάζεται άμεσα εθνική στρατηγική για τη φέτα, ώστε να την κατοχυρώσουμε δυναμικά στην παγκόσμια αγορά. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και για το λάδι, που δυστυχώς σήμερα πωλείται χύμα στους ανταγωνιστές μας Ιταλούς και Ισπανούς. Αυτό επισήμανα στον αρμόδιο υπουργό κ. Αποστόλου στη συζήτηση - ενημέρωση για θέματα Ευρωπαϊκής Γεωργίας στη Βουλή. Ζήτησα επίσης να ανοίξει σύντομα ο φάκελος της 'ΔΩΔΩΝΗΣ" ώστε να μάθουμε όλη την αλήθεια για το ξεπούλημα της βιομηχανίας.


















Με τα ιδρυτικά μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ " ΖΑΓΟΡΙ", το Σάββατο που μας πέρασε στα Άνω Σουδενά Ζαγορίου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συμμετέχω, από την πρώτη μέρα, στη συν/κή αυτή προσπάθεια. Ξεκινάμε δυναμικά αρχές Ιουνίου με κατάστημα- παντοπωλείο στο Μονοδένδρι και με δυο προϊόντα, τους γίγαντες και τις φακές Ζαγορίου!!


Φωτογραφία του Yiannis Karayiannis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου