Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Η στάση της παράταξης ¨ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ¨ για την εγκατάσταση μονάδας Βιομάζας στα Μάρμαρα



Σχετικά με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των κατοίκων των Μαρμάρων, της Ολυμπιάδας και των Καρδαμιτσίων που αντιδρούν στην εγκατάσταση μονάδας βιομάζας λίγο έξω από τον οικισμό των Μαρμάρων, αξίζει να υπενθυμίσουμε στην κοινωνία των Ιωαννίνων τη στάση της παράταξής μας «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου όταν ήρθε προς συζήτηση  στις 26-03-2015 το συγκεκριμένο θέμα.
Παραθέτουμε αυτολεξεί, χωρίς περισσότερες αναφορές, τον τρόπο με τον οποίο σχολίασαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τη στάση της παράταξής μας για το συγκεκριμένο θέμα την επομένη της συνεδρίασης ημέρα: «Οι εντονότερες διαφωνίες εκφράστηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον Σπύρο Πάικα, ο οποίος τόνισε ότι αφενός το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων δεν πήρε απόφαση για το ίδιο ζήτημα, επιφυλασσόμενο για προσεχή συνεδρίαση, αλλά και ότι υπάρχει ένα «κενό» ανάμεσα σε δηλώσεις και πράξεις, σχετικά με τη διάθεση της ΔΕΥΑΙ να δραστηριοποιηθεί στην επεξεργασία βιομάζας. «Η δημοτική επιχείρηση εκχωρεί δραστηριότητες σε ιδιώτες υπό την αδράνεια ή την ανοχή κάποιων» όπως διατύπωσε την ένστασή του ο κ. Πάικας.
Επίσης, αναφορά έκανε στη σχέση του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας με τη ΔΕΥΑΙ (η σύζυγός του είναι ταυτόχρονα πρόεδρος της εταιρίας και εργαζόμενη στη ΔΕΥΑΙ), αλλά κυρίως επικέντρωσε την κριτική του στο αν τελικά επίτηδες αφήνεται χώρος για ιδιωτική πρωτοβουλία εκεί που μπορεί να δραστηριοποιηθεί η ΔΕΥΑΙ. Άλλο σημείο τριβής ήταν το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της εταιρίας προσκόμισε έγγραφο με θετική απόφαση του τοπικού συμβουλίου Μαρμάρων για την εγκατάσταση. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Πάικα, το συγκεκριμένο έγγραφο που υπογράφει ο πρόεδρος του συμβουλίου δεν αποσαφηνίζει αν έχει συνεδριάσει ή όχι το όργανο».
Η παράταξή μας πρώτη ύψωσε το ανάστημα της σε μία επιχειρούμενη δραστηριότητα με πολλά ύποπτα κενά και παραλείψεις, όταν κάποιοι άλλοι προσπαθούσαν να κλείσουν θετικά το μείζον αυτό θέμα με συνοπτικές διαδικασίες και παρακάμπτοντας την τοπική κοινωνία.
Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας στον αγώνα των κατοίκων και είμαστε στη διάθεσή τους για όσα διεκδικούν.         
Ιωάννινα 13/5/2015  Το Γραφείο Τύπου Της Παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ 
ΣΧΟΛΙΟ:  Ενδιαφέρον έχει  και η μελέτη  Περιβαλλοντικών  Επιπτώσεων για το έργο,  της Δ/νσης Περ/ντος & Ενεργειακών  θεμάτων του Δήμου  Ιωαννιτών.  Με  μια απλή  ανάγνωση  μπορεί  εύκολα κανείς  να διαπιστώσει  τα κενά  της μελέτης που  αγγίζουν τα όρια  του ¨σκανδάλου ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου