Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Τα ποσά των δανείων θα μεταφερθούν και στις δηλώσεις

Ταυτόχρονα Η ΔΗΛΕΔ σχεδιάζει να ενημερώσει (προς διευκόλυνση των φορολογουμένων) τον σχετικό πίνακα που είναι αναρτημένοι οι τόκοι καταθέσεων,  με την επισήμανση του πρώτου δικαιούχου κάθε λογαριασμού.
Μέχρι και χθες είχαν υποβληθεί μόλις 95.000 δηλώσεις εισοδήματος (Ε1), και αυτό γιατί τα λάθη είναι ακόμα αρκετά με τα βασικότερα από αυτά να αφορούν ορισμένα ασφαλιστικά ταμεία, που φαίνεται να έχουν υποβάλει λάθος στοιχεία στις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων. Το ΙΚΑ είχε υποβάλλει βεβαιώσεις μπερδεύοντας τα ΑΦΜ συζύγου και υπόχρεου (διορθώθηκε), ενώ ο Ο.Γ.Α. έχει αναρτήσει λάθος ποσά, αγνοώντας σε αρκετές βεβαιώσεις την υποδιαστολή των δεκαδικών, με αποτέλεσμα ποσά εκατοντάδων ευρώ να μετατρέπονται σε χιλιάδες.
Όσο για τις περιπτώσεις άδικης επιβολής φόρων (πχ. στις περιπτώσεις ύπαρξης αμελητέου ποσού τόκων και ταυτόχρονη φορολόγηση με τεκμαρτό τρόπο, σε ανέργους ή σε μικροεισοδηματίες) το υπουργείο οικονομικών θα πρέπει να δει το θέμα με την δέουσα σοβαρότητα και να επέμβει νομοθετικά έστω και την τελευταία στιγμή, πριν βεβαιωθούν υπέρογκα ποσά φόρων σε φορολογούμενους τα οποία θα αδυνατούν να πληρώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου