Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ – Ο ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ, Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, Ο ΔΟΛ ΚΑΙ ΤΟ MEGA

newsml-dpa-com-20090101-140625-99-06068-large-4-4

«Τα ελληνικά δημοσιοοικονομικά μεγέθη φαίνονται να καλυτερεύουν. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Πρόκειται όμως για την μισή αλήθεια. Έλληνες οικονομολόγοι δεν έχουν κουραστεί να λένε πως η ελληνική κυβέρνηση χειραγωγεί τα στοιχεία του προϋπολογισμού», γράφει το Focus.
Σε αυτά τα έξι χρόνια της ύφεσης και έχοντας όλο και μεγαλύτερα βάρη στην πλάτη τους, δεν ήταν λίγοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Κάποιες επιχειρήσεις πληρώνουν τους υπαλλήλους τους με κουπόνια. Άλλες χρωστούν τακτικά μισθούς σε διάστημα που κατά μέσο όρο φτάνει τους τρεις μήνες.
Μάλιστα υπάρχει ειδική αναφορά στην περίπτωση του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου η υπερδανεισμένη εταιρεία του οποίου, η Μηχανική, έχει να καταβάλει μισθούς στους εργαζόμενους της από το 2013 ενώ έχει ανοίγματα ύψους 320 εκατ. ευρώ προς Τράπεζες και προμηθευτές.
1 (1)
Την ίδια στιγμή, αναφέρει το δημοσίευμα, οι πολίτες που χρωστούν στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία κινδυνεύουν με συλλήψεις.
Πλέον πολλά τραπεζικά δάνεια δεν εξυπηρετούνται. Μετριοπαθείς υπολογισμοί κάνουν λόγο για 75 έως 77 δισ. ευρώ. Στους μεγάλους οφειλέτες πρέπει να προσθέσουμε και τα ελληνικά κόμματα ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία τα χρέη των οποίων υπολογίζονται στα 270 εκατ. ευρώ.
Στο άρθρο γίνεται εκτενή αναφορά στα τραπεζικά χρέη που έχουν δημιουργήσει οι μεγάλοι μιντιακοί όμιλοι όπως ο ΔΟΛ και Πήγασος οι οποίοι αναφέρονται από το Focus ως ιδιοκτήτες των μεγάλων εφημερίδων, καθώς και ως μέτοχοι του Μega.

bardinogiannis_psixaris_bobolas1
Όπως αναφέρει το άρθρο, όμως, όλα τα λεφτά του κόσμου δεν αρκούν για να σώσουν τους Έλληνες ολιγάρχες. Γίνεται αναφορά ειδικότερα στην ουσιαστικά κρατικοποίηση του Μεγάρου Μουσικής καθώς και σε διαπλοκή ανάμεσα σε μέσα ενημέρωσης και εργοληπτικές εταιρίες.
«Οι ολιγάρχες της χώρας δεν πληρώνουν» είναι η κατακλείδα του δημοσιεύματος. Ο λογαριασμός θα πάει ξανά στους Έλληνες και κατόπιν στους Ευρωπαίους φορολογούμενους.
Δείτε το κείμενο όπως δημοσιεύεται στο περιοδικό:
http://www.focus.de/finanzen/news/staatsverschuldung/europa-zahlt-die-zeche-es-geschieht-unter-den-augen-der-kreditgebertroika_id_3998931.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου