Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Από Αύγουστο σε Μάη το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 400 ευρώ!!!

   Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου από το Σεπτέμβριο ξεκινάει να τίθεται σε εφαρμογή ο θεσμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, διαψεύδοντας τον ίδιο και την Κυβέρνηση που προπαγάνδιζε ότι η καταβολή  του επιδόματος  θα ξεκίναγε  πριν τις εκλογές  σε δύο δήμους και από το  2015 η καταβολή του επιδόματος θα γενικευόταν.
Τι να σκέφτεται άραγε;  την πείνα ή τις επόμενες εκλογές;
  Το ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί η Τρόικα  δεν επιμένει και για την εφαρμογή  του Μνημονίου  σε αυτό το  θέμα;
  Να θυμίσουμε τι έλεγε το Μνημόνιο για το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα»  στη σελίδα 174:
 Πιλοτικό πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
1. Τίθεται σε πιλοτική εφαρμογή πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε δύο περιοχές της επικράτειας με διαφορετικά κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά, οι οποίες θα οριστούν με την κοινή υπουργική απόφαση της υποπερίπτωσης 3 της παρούσας διάταξης.
2. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, παρέχοντας στους δικαιούχους ενίσχυση εισοδήματος συνδυαζόμενη με δράσεις κοινωνικής επανένταξης. Το πρόγραμμα λειτουργεί συμπληρωματικά με τις εκάστοτε εφαρμοζόμενες πολιτικές για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις εφαρμογής της παρούσας διάταξης, ιδίως δε:
α. Οι δικαιούχοι για ένταξη στο πρόγραμμα. β. Η βάση υπολογισμού και το ύψος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για κάθε άτομο ή οικογένεια. γ. Οι διαδικασίες ένταξης στο πρόγραμμα και καταβολής της παροχής ως διαφοράς μεταξύ του πραγματικού εισοδήματος και του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. δ. Οι αρμόδιες υπηρεσίες για την εφαρμογή του προγράμματος καθώς και η επιλογή των δύο περιοχών της επικράτειας όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα.
4. Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος αρχίζει την 1.1.2014.!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου