Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Στη θέση "ΜΠΟΥΦΟΣ" στην Μπάφρα ο σταθμός μεταφόρτωσης

Αν και με καθυστέρηση, οι σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Ήπειρο προχωρούν. Η επιτροπή περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου γνωμοδότησε χτες θετικά επί των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τους σταθμούς στον δήμο Ιωαννιτών και στον δήμο Ζηρού.


Στον δήμο Ιωαννιτών, λοιπόν, ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων θα γίνει στη θέση «Μπούφος», κοντά στην Μπάφρα. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, «Ήπειρος, Τόπος να Ζεις» και «ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο» καταψήφισαν με το σκεπτικό ότι δεν συμφωνούν με τον σχεδιασμό της περιφερειακής αρχής όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων και πρόεδρος της επιτροπής Τατιάνα Καλογιάννη έκανε τη σχετική εισήγηση του θέματος, αφήνοντας αιχμές κατά του Δήμου. Η κ. Καλογιάννη μίλησε για μεγάλη καθυστέρηση εκ μέρους του δήμου Ιωαννιτών αλλά και για αλλαγή της πολυκριτηριακής μελέτες τέσσερις φορές. Στη συνέχεια, στα μέλη της επιτροπής ανέγνωσε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στις 28 Ιουλίου του 2013, σύμφωνα με την οποία το σώμα κατέληξε στις θέσεις «Μπούφος», «Μαρινόπουλος» μεταξύ της εθνικής οδού και της οδού Πανεπιστημίου και «Νταμάρι» μεταξύ Μπάφρας και Κατσικά, απορρίπτοντας άλλες τρεις. Επικαλούμενη αυτή την απόφαση, η κ. Καλογιάννη ανέφερε ότι το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων αποφάσισε για τη θέση «Μπούφος».
Η αναφορά της αυτή ωστόσο προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι σε εκείνη τη συνεδρίαση του Ιουλίου, το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε και για την καλύτερη από τις τρεις θέσεις. Και η θέση αυτή ήταν «Μαρινόπουλος». Σημειωτέον ότι τη θέση «Μαρινόπουλος» προέκρινε και η επιστημονική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία είχε συγκροτηθεί με στόχο την καλύτερη δυνατή χωροθέτηση των σταθμών μεταφόρτωσης. Τρεις μήνες μετά τη συνεδρίαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου, ακολούθησε μια νέα συνεδρίαση, όπου ο δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππας Φίλιος εισηγήθηκε να ψηφιστεί πρόταση σύμφωνα με την οποία ως καλύτερη θέση για τον σταθμό μεταφόρτωσης είναι η θέση «Μπούφος». Η εισήγηση αυτή του κ. Φίλιου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ίδιας της δημοτικής του ομάδας, η οποία ήταν χωρισμένη σε δύο «στρατόπεδα»: το ένα «στρατόπεδο» ήθελε «Μπούφο» και το άλλο «Μαρινόπουλο». Ο δήμαρχος αναγκάστηκε να αποσύρει το θέμα, πετώντας το μπαλάκι στην Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία είχε τον τελευταίο λόγο επί του θέματος. Και ο τελευταίος λόγος ειπώθηκε χτες: «Μπούφος». 
Πηγή: Ηπ. Αγών
ΣΧΟΛΙΟ:  Η θέση" ΜΠΟΥΦΟΣ"  βρίσκεται στα όρια ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ - ΜΠΑΦΡΑΣ  και σε  περιοχή  αναπτυσσόμενη . Η επιλογή ήταν αναμενόμενη  και πρόθυμοι τόσο για την υπόδειξη  όσο  και για την αποδοχή της θέσης ήταν και είναι οι τοπικοί άρχοντες της περιοχής που λειτούργησαν ως εξυπηρετητές  του περιβαλλοντικού έργου . Η ονομασία της θέσης ¨ΜΠΟΥΦΟΣ¨  προσιδιάζει και στους τοπικούς εκπροσώπους της περιοχή μας!.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου