Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Οι δίκαιοι Έλληνες

Διαβάζω τα άρθρα, αλλά και τα σχόλια στα social media, που κατακεραυνώνουν τον υπόδικο Βασίλη Μηλιώνη -κατηγορείται για την υπόθεση της Energa Hellas Power που ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ-, ο οποίος έκανε ένα πολυήμερο και πανάκριβο πάρτι για τα γενέθλιά του στη Μύκονο.
Μια παρατήρηση που έχω να κάνω είναι πως πολλά από τα άρθρα που κατηγορούν τον Βασίλη Μηλιώνη είναι σε ΜΜΕ, τα οποία κατέχουν άνθρωποι που θα πρέπει κάποτε να ελεγχθούν από την Δικαιοσύνη για τις δικές τους υποθέσεις.
Επίσης, δεν με πείθουν καθόλου αυτοί που κατηγορούν τον Μηλιώνη -και τον όποιο Μηλιώνη- πως τους ενδιαφέρει πραγματικά να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Πιο πολύ μοιάζει να φθονούν τον «πονηρό και πανούργο μπαγάσα που κατάφερε και τα κονόμησε», και κυκλοφορεί ελεύθερος και ζάπλουτος. Θα ήθελαν να είναι στην θέση του.
Το αίτημα δεν είναι η απόδοση δικαιοσύνης αλλά «γιατί αυτός κι όχι εγώ;».
Οι Έλληνες πολίτες είχαν την ευκαιρία να αποδώσουν οι ίδιοι δικαιοσύνη στις εκλογικές αναμετρήσεις που διεξήχθησαν μετά την χρεοκοπία της χώρας αλλά δεν το έκαναν, με αποτέλεσμα στην κυβέρνηση να βρίσκονται ακόμα -τέσσερα χρόνια μετά- οι άνθρωποι που θα έπρεπε να έχουν οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη.
Ο υπόδικος Βασίλης Μηλιώνης -και ο όποιος Βασίλης Μηλιώνης- δεν έκανε τις δουλίτσες του μόνος του· τις έκανε με κάποιες κυβερνήσεις και με κάποιους πολιτικούς.
Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι για την απόδοση δικαιοσύνης, θα πρέπει πρώτα να ζητήσεις τις ευθύνες από αυτούς τους πολιτικούς.
Αλλά δεν θέλεις αυτό.
Θέλεις κι εσύ ένα κομματάκι από την πίτα, που προκύπτει για όλους όσοι συναναστρέφονται και προσκυνούν την εκάστοτε εξουσία.
  Εγραψε: Pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου