Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ο Γιαννιώτης Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κων. Τασούλας για τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Ο Αθλητισμός στα Γιάννινα, και ιδιαίτερα οι αθλητικές εγκαταστάσεις, χρόνια τώρα ταλαιπωρούνται από την εμπεδωμένη κομπογιαννίτικη πολιτική με πρόσφατο παράδειγμα, την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού, πριν ακόμη τεθεί το πρόβλημα, στο αίτημα του Προέδρου του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων κ. Γιώργου Σουκοβέλου για οικονομική ενίσχυση του Κολυμβητηρίου, αφού ύστερα από εντολή του επιχορηγείται εκτάκτως με 100.000 ευρώ για τη θέρμανσή του.
      Θεωρώ ότι το θέμα των αθλητικών υποδομών δεν είναι μονοσήμαντο και ούτε εξαντλείται με την έκτακτη επιχορήγηση που σίγουρα θα διατεθεί, αλλά αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για τον Ηπειρώτη αρμόδιο υπουργό να ικανοποιήσει όσα κατά καιρούς συνάδελφοί του είχαν δεσμευθεί ότι θα πραγματοποιήσουν.
Για παράδειγμα , ως τώρα Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν έχει ανταποκριθεί στις συμβατικές υποχρεώσεις της, όπως σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Καχριμάνη η Γ.Γ.Α είχε υποσχεθεί 480.000 ευρώ και 320.000 ευρώ αντίστοιχα για το γήπεδο ποδοσφαίρου και για το ταρτάν του Εθνικού Σταδίου και μέχρι σήμερα δεν ήρθε ούτε ένα ευρώ από την Αθήνα , αλλά ούτε και έχουν διασφαλιστεί οι απαιτούμενες πιστώσεις για την κατασκευή του κλειστού Γυμναστηρίου κλπ.
    Η Ήπειρος είναι παραμελημένη από πλευράς αθλητικών υποδομών και αντιμετωπίζει όντως χρονίζοντα προβλήματα που δε λύνονται με τις έκτακτες λειτουργικές επιχορηγήσεις αλλά με ουσιαστικές αθλητικές παρεμβάσεις, οι οποίες σε μια εποχή που η νέα γενιά αισθάνεται απογοητευμένη, θα δώσουν προοπτική και διέξοδο.
     Παρότι τα αθλητικά έργα έχουν έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα, που στηρίζουν την προσπάθεια για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και συμβάλλουν στην αθλητική ανάπτυξη της περιοχής μας , η Περιφέρεια δεν ακολούθησε το παράδειγμα της Περιφέρειας Αττικής . Το ερώτημα είναι γιατί και η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ που κλείνει τη διετή θητεία της δεν προώθησε τα βήματα της προηγούμενης Διοίκησης που θα είχαν λύσει το πρόβλημα της θέρμανσης του Κολυμβητηρίου με μικρές καινοτόμες παρεμβάσεις, όπως θα ήταν η εξασφάλιση της άδειας του κολυμβητηρίου και η εκπόνηση μελέτης με ποσό ήδη εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό για την κατάθεση στη συνέχεια πρότασης για ένταξη σε πρόγραμμα αλλαγής του τρόπου θέρμανσης.
     Θέλω να πιστεύω ότι ο συντοπίτης μας Υπουργός θα προχωρήσει κάποια θέματα, πέραν της λειτουργικής πρόσθετης επιχορήγησης , αρκεί να ενημερωθεί σε βάθος, γιατί δεν νομίζω να τον κολακεύουν οι ευχαριστίες του προέδρου: « Υπάρχουν ένα σωρό χρονίζοντα προβλήματα που ζητούν επειγόντως λύση. Θεωρώ ότι ο κ. Τασούλας ήρθε σαν… από μηχανής Θεός, σε μια πολύ δύσκολη εποχή, για να κάνει το καλύτερο, στα πλαίσια του δυνατού βέβαια. Όλοι οι άλλοι εξ Αθηνών μας ενέπαιζαν χρόνια τώρα. Με τον κ. Τασούλα που τείνει ευήκοον ους, ο Αθλητισμός στην πόλη θα δει καλύτερες μέρες…».
     Αναλογιστείτε πόσες ευχαριστίες ομοίου λεκτικού περιεχομένου οφείλονται στην πρώην διοίκηση του ΠΕΑΚΙ που την προίκισε με το ποσό των 174.000€ από οφειλές που διεκδίκησε από την ΠΑΕ, για τις οποίες μάλιστα ο Πρόεδρος, ως μέλος τότε του Δ.Σ. της ΠΑΕ, εξαπέλυε μύδρους και σήμερα ποιεί την νήσσα για την ενθυλάκωση του ποσού απέναντι στην ΠΑΕ.
     Επειδή όμως διαχρονικά ,αγωνιστικά και διοικητικά , υπηρετήσαμε τον αθλητισμό, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια προαγωγής του αθλητισμού, έστω και έτσι, φωνάζοντας Αμήν και πότε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου