Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Focus: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απειλούνται με πτώχευση

Focus: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απειλούνται με πτώχευση


Μόνο ενάρετο πρότυπο δεν αποτελούν, στην μάχη για την δημοσιονομική εξυγίανση, τα δύο ιστορικά κόμματα εξουσίας που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, σχολιάζει καυστικά το γερμανικό περιοδικό σε δημοσίευμά του.

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ανέλαβαν να σώσουν την Ελλάδα από την χρεοκοπία, αλλά τα ίδια είναι υπερχρεωμένα σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορούν να πληρώσουν μισθούς ή ενοίκια στην ώρα τους, γράφει το FOCUS. Το συντηρητικό κόμμα του Ελληνα πρωθυπουργού και το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, εταίρος του στην τρικομματική κυβέρνηση, «απειλούνται με πτώχευση», όπως τιτλοφορείται το κείμενο, στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά στα μεγάλα χρέη προς τις πρώην κρατικές τράπεζες.

Το Focus εστιάζει τόσο στην «απελπιστική» κατάσταση των πράσινων ταμείων, με την φετεινή επιχορήγηση να μην καλύπτει «ούτε τους τόκους» των υποχρεώσεων, όσο και στους γαλάζιους, που φέρονται να μην έχουν πληρώσει ενοίκιο για τα νέα γραφεία τους το τελευταίο 20μηνο.

Για το ΠΑΣΟΚ μάλιστα αναφέρει ότι το 2011 είχε έσοδα μόλις 16 εκατ. ευρώ, όταν τα «τρομακτικά» χρέη της Ιπποκράτους ήταν 114 εκατ. ευρώ. Η επιχορήγηση που έχει λαμβάνειν από το κράτος δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ. Ετσι, δεν είναι καθόλου παράξενο το ότι οφείλονται στους εργαζόμενούς του μισθοί αρκετών μηνών...
Πηγή: ΕΘΝΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου