Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Σκέψεις και προτάσεις για ευρωεκλογές, εθνικές και δημοτικές εκλογές.


    Για τον Ιούνιο του 2014 είναι προγραμματισμένες   να γίνουν οι  δημοτικές και περιφερειακές εκλογές μαζί  με τις Ευρωεκλογές που δεν αναβάλλονται.
     Το ΠΑΣΟΚ ζητά να υπάρξει από τώρα συμφωνία πακέτο σε επίπεδο κορυφής και για τις  εκλογικές αναμετρήσεις και  ζητά οι εθνικές εκλογές να γίνουν μαζί με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  τον Ιούνιο του 2014, οι δε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να μετατεθούν για ένα χρόνο αργότερα, το καλοκαίρι του 2015.
    Αναπτύσσοντας δε το ΠΑΣΟΚ το σκεπτικό του, υποστηρίζει ότι επειδή  οι ευρωεκλογές  δεν μπορούν να αλλάξουν ημερομηνία είναι προτιμότερο  να στηθούν  «διπλές κάλπες», για να  εκφρασθεί η δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος κατά των δύο  σωμάτων.
   Ακόμα, πιστεύει ότι εφόσον το σενάριο επιβεβαιωθεί και οι βουλευτικές εκλογές γίνουν τον Ιούνιο , τότε ένα χρόνο αργότερα, το 2015 το κλίμα θα είναι απείρως καλύτερο  για τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες, των κομμάτων που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση, σε αντίθεση με τη βέβαια εκλογική επιτυχία των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.
  Σύμφωνα μάλιστα με  πληροφορίες , αυτοί  που πιέζουν περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ, από το χώρο της αυτοδιοίκησης και προτείνουν, μάλιστα, τα τρία κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) να κατέβουν με κοινούς υποψήφιους στους μεγάλους δήμους και στις περιφέρειες.
   Από την άλλη πλευρά πάντως, στελέχη της Ν.Δ. που προέρχονται από την αυτοδιοίκηση αλλά και βουλευτές, θεωρούν πολιτικά «τελειωμένους» δημάρχους και περιφερειάρχες που εξελέγησαν με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ και δεν έχουν καμία διάθεση να ταυτιστούν μαζί τους.
   Υ/Γ:   Αν η τρικομματική κυβέρνηση  πλήξει και την πολιτική σταθερότητα που εμφανίζει η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση ,για λόγους  πολιτικούς,  τότε  θα κλονιστεί ανεπανόρθωτα  η διοίκηση των τοπικών υποθέσεων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου