Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Μαύρη τρύπα τα έσοδα του Ιανουαρίου και η εξουσία το χαβά της.



     Μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο φαίνεται ξεκάθαρα το αδιέξοδο της οικονομικής πολιτικής των Μνημονίων. Η βαριά φορολογία, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, σε συνδυασμό με την απουσία αναπτυξιακών μέτρων έχουν βυθίσει στην ύφεση την ελληνική οικονομία και την κοινωνία στη φτώχεια και την ανέχεια. Το αποτέλεσμα είναι τα δημόσια έσοδα να έχουν βαλτώσει.
 Τα προσωρινά στοιχεία δείχνουν ότι τον πρώτο μήνα του 2013 οι καθαρές εισπράξεις του Δημοσίου εμφανίζονται μειωμένες κατά 7% σε σχέση με το στόχο που έχει τεθεί ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012 καταγράφουν πτώση 16%.
    Ειδικότερα, τον περασμένο μήνα τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού εμφάνισαν «μαύρη τρύπα» 305 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο που είχε τεθεί. Συνολικά ανήλθαν σε 4,052 δισ. ευρώ έναντι στόχου 4,357 δισ. ευρώ. Μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται στις εισπράξεις του ΦΠΑ, στις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες η μείωση ξεπερνά το 15%.

  Και ενώ οι  ίδιοι απέδωσαν  την πτώση στη συνεχιζόμενη ύφεση που πλήττει την αγορά και στην έλλειψη ρευστότητας , χωρίς  να έχουν υπολογιστεί  και  τα αποτελέσματα από τα  μέτρα του πρόσφατου φορολογικού νόμου, δυστυχώς  συνεχίζουν  να τροφοδοτούν τον φαύλο κύκλο που  οδηγεί την ελληνική οικονομία σε ένα θάνατο αργό.
  Να δούμε  πότε οι οικονομολόγοι της Κυβέρνησης αλλά και η τρικομματική κυβέρνηση θα ανακαλύψει το οικονομικό αξίωμα του John Maynard Keynes

ότι: «Η κατάλληλη στιγμή για λιτότητα στο Δημόσιο Ταμείο είναι όταν υπάρχει οικονομική έκρηξη και όχι όταν υπάρχει ύφεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου