Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

«Πετάνε» 6.000 ευρώ








Πριν από ένα χρόνο περίπου, το ΕΑΝΚΙ αποφάσισε να δαπανήσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, γύρω στα 6.000 ευρώ, για να βάλει ένα σύστημα ελέγχου στο κολυμβητήριο, ώστε να κατανεμηθούν δίκαια τα έξοδα στους συλλόγους, ανάλογα με τη χρήση.

  Αυτό το σύστημα πρακτικά «ξηλώνεται» αυτές τις μέρες, καθώς διοίκηση και σύλλογοι αποφάσισαν να επιστρέψουν στο παλιό καθεστώς, στο οποίο θα χρεώνονται ανάλογα με τους «διαδρόμους» της πισίνας και το χρόνο που τους χρησιμοποιούν, οι σύλλογοι.Γιατί όμως το πισωγύρισμα; Σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Ποσειδώνα» που είναι και ο μεγαλύτερος σύλλογος στο κολυμβητήριο, Ηλία Σπυριούνη, υπάρχουν σύλλογοι που δεν χτυπούσαν την κάρτα και έτσι φαινόταν ότι χρησιμοποιούσαν το κολυμβητήριο λιγότερο, άρα πλήρωναν και λιγότερα χρήματα. «Εμείς πιστεύουμε ότι το σύστημα με την κάρτα ήταν το δικαιότερο» σημειώνει ο κ. Σπυριούνης, αλλά τελικά δεν μπορούσε να ελεγχθεί. Στο ίδιο μήκος κύματος και η θέση του Φίλιππα Καραμπίνα του συλλόγου «Ολυμπιάδα». «Δεν γινόταν επί της ουσίας επιτήρηση» τονίζει. Φυσικά η ευθύνη του ελέγχου ανήκει στη διοίκηση του ΕΑΝΚΙ και στον υπεύθυνο του κολυμβητηρίου Μιχάλη Μπίγκο, ο οποίος σημειωτέον έχει περάσει και από τη διοίκηση του κολυμβητικού τμήματος του ΠΑΣ Γιάννινα που επίσης χρησιμοποιεί το χώρο.
Τον τελευταίο καιρό δεν λείπουν και οι διαμαρτυρίες γονέων για τον τρόπο που έχουν αντιμετωπιστεί από τη διοίκηση, συχνά με στιγμές έντασης μπροστά στα παιδιά, αλλά και με τον τρόπο λειτουργίας του κολυμβητηρίου και ειδικά τη θέρμανση που δεν ήταν επαρκής κάποιες φορές.
Το 50% των δαπανών του κολυμβητηρίου το καταβάλλει η διοίκηση και το υπόλοιπο οι σύλλογοι. Αυτό το 50% των συλλόγων επιμεριζόταν ανάμεσά τους, ανάλογα με το πόσο χρησιμοποιούν τις πισίνες, χρήση από αποδεικνυόταν με την κάρτα. Φυσικά, το γεγονός ότι εγκαταστάθηκε ένα σύστημα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ και η διοίκηση ουσιαστικά το καθιστά άχρηστο, είναι πολύ σοβαρό.
Κόντρα συλλόγων
Ωστόσο, πίσω από την υπόθεση υπάρχει και η μόνιμη κόντρα των συλλόγων για τη χρήση του κολυμβητηρίου. Ο κ. Σπυριούνης τονίζει ότι υπάρχουν σύλλογοι οι οποίοι δεν πληρούν τις προδιαγραφές και δεν θα έπρεπε καν να λειτουργούν. «Από τους 7 συλλόγους οι 3 δεν θα έπρεπε να λειτουργούν» τονίζει. Επίσης, υπάρχει και η κόντρα για τις ώρες χρήσης, ανάλογα με τις ανάγκες και απαιτήσεις που προβάλλει ο κάθε σύλλογος. Επίσης, δεδομένη είναι και η διαφορά των συλλόγων που κάνουν πρωταθλητισμό και έχουν διακρίσεις με αυτούς που δεν έχουν. Εκεί όμως γεννάται το κλασικό ερώτημα: το ένα και μοναδικό κολυμβητήριο μιας πόλης, μπορεί να χωρέσει το μαζικό, λαϊκό αθλητισμό που πρέπει να είναι και ο πρώτος στόχος, μαζί με τον πρωταθλητισμό και την προετοιμασία για υψηλές επιδόσεις; Προφανώς, μια διοίκηση που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει σύστημα ελέγχου αξίας 6.000 ευρώ, δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα. 
   Υ/Γ. Το παρόν αποτελεί αναδημοσίευση του ρεπορτάζ του κ. Γιώργου Τσαντίκου  από τον Η.Α. Μετά την απάντηση του Προέδρου της Ε.Δ. θα τοποθετηθεί και η πρώην Ε.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου