Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Τα νεφελώδη και αναιμικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ σε Βιντεο.

• Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%. Παράλληλα με την μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης θα διατηρηθεί το επίδομα θέρμανσης
• Αύξηση του αριθμού των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία και "αισθητή" μείωση στην εισφορά αλληλεγγύης. Οι λεπτομέρειες των δύο αυτών μέτρων θα ανακοινωθούν κατά την κατάθεση του προϋπολογισμού τον Νοέμβριο.
• Ο ΕΝΦΙΑ θα διορθωθεί και σε "Μερικά" χρόνια θα γίνει ανταποδοτικός. Οι Μειώσεις για τα ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα γίνουν πριν ολοκληρωθεί η συνολική καταβολή του φόρου.(δηλαδή πριν το τέλος Φεβρουαρίου 2015)
• Σταδιακά θα γίνουν οι μειώσεις στην φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων. Στα φυσικά πρόσωπα η ανώτατη κλίμακα θα μειωθεί από 42 στο 32, ενώ στα Νομικά από 26 στο 15
•  Σημείωσε επίσης  ότι θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση των συντάξεων, ώστε αυτή να επιτυγχάνεται «με το πάτημα ενός κουμπιού», ενώ δεσμεύτηκε για άμεση αποκατάσταση των ενστόλων, με σημαντικές αυξήσεις, όσο επιτρέπουν τα δημοσιονομικά δεδομένα.
"Θα σεβαστούμε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, για αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων. Όμως όπως μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς δεν είναι δυνατή η πλήρης αποκατάσταση...για αυτό και θα γίνει στ​α πλαίσια του δυνατού", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος επίσης ανέφερε ότι όσοι έκανα τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ έχουν δώσει λόγο ή θα δώσουν λόγο...
Δείτε τα δύο σχετικά βίντεο με τις ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου