Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες Λαγκάρντ-Τσίπρα

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταγγελίες της διευθύντριας του ΔΝΤ Christine Lagarde, πως δέχτηκε απειλές όταν μίλησε για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, αλλά και ανάλογες καταγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου έρχεται μετά τη χθεσινή επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου προς την κυρία Λαγκάρντ από την οποία ζήτησε στοιχεία σχετικά με τις καταγγελίες της.
Το κείμενο της παραγγελίας της εισαγγελικής αρχής:
«Σας διαβιβάζουμε φύλλα ημερήσιων και εβδομαδιαίων εφημερίδων, καθώς και δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου και παρακαλούμε, ενόψει του περιεχομένου των, (δηλώσεις κας Κριστίν Λαγκάρντ, Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και κ. Αλέξη Τσίπρα, Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης), να αναθέσετε σε εισαγγελικό λειτουργό, από τους υπηρετούντες στην Υπηρεσία της οποίας προΐστασθε, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως, στα πλαίσια της οποίας να ενεργηθούν οι αναγκαίες και πρόσφορες ανακριτικές πράξεις, προκειμένου να διακριβωθεί αν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα και τιμωρούμενα στην Ελλάδα κατά τους ελληνικούς ποινικούς νόμους, καθόσον αφορά τις δηλώσεις της προαναφερομένης Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.» 
ΣΧΟΛΙΟ: Δυστυχώς  για άλλη  μια φορά η δικαιοσύνη  ενεργοποιείται πολιτικά δηλαδή μετά τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα. Ειλικρινά, που ήταν ο ευαίσθητος υπουργός  Δικαιοσύνης  και δεν  ενεργοποιήθηκε  για τη  διευρεύνηση  του θέματος  όταν  η κ. Λαγκάρντ  δήλωνε ότι: "Καλύτερα να μην πω πολλά γιατί όταν μίλησα στο παρελθόν για την Ελλάδα και τους φόρους, υπήρξαν απειλές για τη ζωή μου και έπρεπε να ενισχύσουμε την ασφάλειά μας"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου