Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σούρλας στο ΣΔΟΕ: Γιατί δεν γίνονται ενέργειες να εισπραχθούν τα κόκκινα δάνεια που βγήκαν στο εξωτερικό;

- Κάποιοι από αυτούς τους επιχειρηματίες σταμάτησαν να εξυπηρετούν τα δάνεια με αποτέλεσμα να έχουν “κοκκινίσει”
- Τα ποσά των δανείων αυτών εντάσσονται στα 42 δισ.ευρώ των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων!
- Γιατί δεν γίνονται ενέργειες να εισπραχθούν;
Στη λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνονται όχι μόνο φοροφυγάδες, αλλά και επιχειρηματίες που πήραν δάνεια για να κάνουν επενδύσεις και να αυξήσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αλλά τελικά τα έβγαλαν στο εξωτερικό.
Μάλιστα σταμάτησαν να τα εξυπηρετούν με αποτέλεσμα να έχουν “κοκκινίσει”.
Τη συγκλονιστική αυτή καταγγελία κάνει ο γενικός γραμματέας διαφάνειας κ. Γιώργος Σούρλας. με επιστολή που έστειλε στο ΣΔΟΕ και στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος
Ειδικότερα, στην επιστολή ο κ. Σούρλας αναφέρει: «Στη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποβάλλονται ερωτήματα εάν στη Λίστα Λαγκάρντ και σε άλλες λίστες, καθώς και σε offshore εταιρίες, που διερευνώνται, περιλαμβάνονται ονόματα επιχειρηματιών που πήραν δάνειο για να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αλλά τα ποσά των δανείων αυτών, που εντάσσονται στα 42 δισ.ευρώ των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων (και μάλιστα στα 23 δισ. ευρώ που χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης), μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό. Θα ήθελα να με ενημερώσετε και για τις παραπάνω περιπτώσεις, προκειμένου να μπορώ να απαντώ υπεύθυνα για ένα ζήτημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου