Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Εισαγγελική παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες του Λ. Ρακιντζή

Την εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι καταγγελίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων.
Συγκεκριμένα ο Άρειος Πάγος αναθέτει στον αντεισαγγελέα κ. Δημήτριο Δασούλα να ερευνήσει τις καταγγελίες.
Το κείμενο της παραγγελίας έχει ως εξής:
«Σας διαβιβάζουμε φύλλα ημερησίων εφημερίδων, στα οποία περιέχονται δηλώσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων, περί τείχους ασυλίας και διακριτικής μεταχείρισης επωνύμων που απαλλάσσονται με την έκδοση βουλευμάτων αντί της παραπομπής τους στο ακροατήριο κλπ. καθώς και αντίγραφο της 7ης σελίδας της προσφάτως δημοσιοποιηθείσας Ετήσιας Έκθεσης για το έτος 2013 του ιδίου και παρακαλούμε να ενεργήσετε, στα πλαίσια των καθηκόντων σας, κατ' άρθρο 29 παρ. 4 ΚΠοινΔ, προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διακριβωθεί αν έχει τελεσθεί ή μη εκ μέρους δικαστικών ή εισαγγελικών λειτουργών παράβαση των άρθρων 239 ή 259 ΠΚ ή άλλες συναφείς με την άσκηση των καθηκόντων τους παραβάσεις».
ΕΡΩΤΗΜΑ: Τα μέλη ης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων  γιατί δεν προχώρησαν στη διερεύνηση των όσων δήλωσε ο Γ.Ε. Δ.Δ. κ. Λ. Ρακιντζής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου