Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Λυματολάσπης συνέχεια... με απόντα τον Περιφερειάρχη;


Σε μερική αναδίπλωση στο θέμα της Μονάδας Επεξεργασίας Λυματολάσπης φαίνεται πως προχωρά ο Δήμος Ζίτσας, με τη νέα δημοτική αρχή να δείχνει διάθεση αναμονής των αποφάσεων της Δικαιοσύνης, πριν προχωρήσει σε νέες ενέργειες. 
Το θέμα ήρθε ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο, αυτή τη φορά όμως με τη νέα σύνθεσή του, κάτι που άλλαξε σε ένα βαθμό και τα δεδομένα, καθώς η πλειοψηφία δεν υιοθέτησε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για άμεσες ενέργειες, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν καταγγελίες για έναρξη των εργασιών κατασκευής της μονάδας. 
Μετά από «ομηρικές μάχες» για το αν το θέμα που έθεσε προ ημερησίας διάταξης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Γαρδίκος, πρέπει να συζητηθεί κατά προτεραιότητα ή στο τέλος της συνεδρίασης και αφού εξαντληθούν τα επόμενα θέματα, τελικά βρέθηκε η λύση και η συζήτηση έγινε μετά από κάποια υπηρεσιακά θέματα, αλλά πριν τον κύριο όγκο των υπολοίπων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. 
Την άμεση λήψη μέτρων για να σταματήσουν οι εργασίες ζήτησε ο κ. Γαρδίκος, τονίζοντας ότι η μονάδα μπορεί να αδειοδοτήθηκε περιβαλλοντικά με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όχι όμως και πολεοδομικά.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κατέθεσε την πρόταση να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος να υποβάλει άμεσα ασφαλιστικά μέτρα και να προχωρήσει σε έγγραφο στην Πολεοδομία, έτσι ώστε να μην προχωρήσουν οι εργασίες μέχρι να ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 
Την συγκρότηση μίας διαπαραταξιακής Επιτροπής αντιπρότεινε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, δηλώνοντας ότι σέβεται τις αποφάσεις του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου. 
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες προανήγγειλε από την πλευρά το επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζίτσας Σωτήρης Μανούσης, ενώ με την πρόταση Γαρδίκου συντάχθηκε ο Μανώλης Ματσάγκας, επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση», σημειώνοντας ότι η ΔΕΥΑΙ θα πρέπει να είναι αυτή που θα διαχειριστεί τη λυματολάσπη. 
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμμαχίας Πολιτών» κ. Στέφος. Διαμορφώνοντας την τελική του πρόταση ο Β. Γαρδίκος δέχθηκε και τη συγκρότηση διαπαραταξιακής Επιτροπής, εμμένοντας ωστόσο στη θέση του για ασφαλιστικά μέτρα και έγγραφο στην Πολεοδομία, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «αλλιώς υπεκφεύγουμε». 
Στη δική του πρόταση επέμενε όμως και ο Μ. Πλιάκος, εξηγώντας ότι πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να περιμένει την απάντηση από την ενδικοφανή προσφυγή, με την Επιτροπή να έχει το ρόλο να παρακολουθεί το θέμα. 
Οι δύο προτάσεις μπήκαν σε ψηφοφορία με την αντιπολίτευση να ψηφίζει ομόφωνα υπέρ αυτής του Β. Γαρδίκου, αλλά να υπερισχύει τελικά η θέση της δημοτικής αρχής.
ΣΧΟΛΙΟ: Ενδιαφέρον έχουν και τα δημοσιεύματα στον ιστότοπο    ΖΙΤΣΑgate
1.- «Έσπασε τα μούτρα του», η Αποκεντρωμένη απέρριψε την προσφυγή του κ. Πλιάκου.  δείτε:  απόφαση
 2.- «Άτολμο πολιτικό έρμαιο» της Τατιάνας ο δήμαρχος Ζίτσας κ. Πλιάκος…
Δεν συμφώνησε να γίνει αναφορά στην πολεοδομία και ασφαλιστικά μέτρα, για τις εργασίες στο χωράφι της λυματολάσπης.
3.- Άρχισαν οι εργασίες για τη μονάδα λυματολάσπης στη Ελεούσα!!!
Οι μπουλντόζες άνοιξαν τάφρο. Έστρωσαν με χαλίκια το κτήμα. Πήραν άδεια ή οι εργασίες είναι αυθαίρετες;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου