Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Μακριά από μας...


Από 7.7.2014 και εφεξής ισχύει νέα διαδικασία και νέα δικαιολογητικά για την χορήγηση εξόδων κηδείας από τον ΟΓΑ.
Συγκεκριμένα με το νέο κανονιστικό και νομοθετικό πλαίσιο τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλονται είναι τα ακόλουθα:
α. Αίτηση του δικαιούχου, συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση ότι δεν δικαιούται έξοδα κηδείας από άλλο ασφαλιστικό φορέα για το θανόντα ή τη θανούσα
β. Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης του θανόντα ή της θανούσας.
γ. Απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης θανάτου.
δ. Πρωτότυπο τιμολόγιο του γραφείου τελετών ή δελτίο παροχής υπηρεσιών.
ε. Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου Τραπέζης του δικαιούχου, από το οποίο να προκύπτει ευκρινώς ο ΙΒΑΝ του λογαριασμού.
στ. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας του δικαιούχου.
Πρέπει να αναγράφεται επίσης στην αίτηση, ο ΑΦΜ του δικαιούχου.

Δικαιούχοι της παροχής:- Τα έξοδα κηδείας των θανόντων συνταξιούχων και ασφαλισμένων του ΟΓΑ καταβάλλονται στο σύζυγο ή στη σύζυγο που ζει, πλην της περιπτώσεως που βρισκόταν σε μακροχρόνια διάσταση. Ο επιζών σύζυγος, (πλην της προαναφερόμενης εξαίρεσης), είναι δικαιούχος της παροχής και η αίτηση υποβάλλεται από τον ίδιο, (σύμφωνα με τις ισχύουσες μέχρι σήμερα διατάξεις) ακόμα και αν το τιμολόγιο δεν έχει εκδοθεί στο όνομά του.
Αυτά και άλλα μακάβρια μπορείτε να διαβάσετε στην απόφαση του ΟΓΑ [Εγκύκλιος Ο.Γ.Α. αριθμ. 2/4.9.2014
Η αργία εγέννησε την πενίαν. Η πενία έτεκεν την πείναν. Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν. Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν. Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν. Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν. Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου.Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, 1851-1911, Έλληνας συγγραφέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου