Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Δημ. Αρχή Ιωαννιτών: Αντί του μη ¨έτσι θέλω¨, ίσως έτσι μου αρέσει…



ΕΙΠΑΝ – ΔΗΛΩΣΑΝ:
       Κατά καιρούς με δηλώσεις τους  οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και ο Δήμαρχος  αναφέρθηκαν   στην αποκατάσταση  της νομιμότητας  σχετικά  με  τη λειτουργία των καταστημάτων και την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων.    
     Σταχυολογήσαμε   μερικές  δηλώσεις  που μας γέμισαν με αισιοδοξία  από τα δελτία τύπου:
   Αντιδήμαρχος κ.  Νάστος :
       Η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται για ένα πράγμα, για την πλήρη αποκατάσταση της νομιμότητας, όχι μόνο στη Γαριβάλδη αλλά και σε κάθε άλλο σημείο που παραβιάζεται.
      ¨Η Δημοτική Αστυνομία έχει μία εντολή από την πολιτική ηγεσία του Δήμου, να εφαρμόσει το νόμο χωρίς διακρίσεις και αυτό θα συνεχίσει να πράττει¨
 Αντιδήμαρχος κ.  Θεμελής:
    ¨Η Δημοτική Αρχή από τις 15 Μαΐου 2011 με την κατάθεση και την ψήφιση των δύο Κανονιστικών Αποφάσεων είναι απολύτως σαφής για την πόλη που θέλει. Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό οφείλουν να συμμορφωθούν με όσα επιτάσσει ο Νόμος¨.
Αντιδήμαρχος κ. Τσίλη:
    ¨Το νόμο και τις αποφάσεις θα τα εφαρμόσουμε, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Ο νόμος του ισχυρότερου δεν έχει θέση στη σημερινή πόλη. Η δημοτική αρχή δεν θα αλλάξει την ρότα της και δεν θα επιτρέψει να περάσει το «έτσι θέλω»¨.
   ¨Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, όσοι επαγγελματίες ασχολούνται με δραστηριότητες υγειονομικού ενδιαφέροντος και θέλουν να κάνουν χρήση κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων είναι υποχρεωμένοι να εφοδιαστούν με την απαιτούμενη άδεια μέχρι τις 31 Μαΐου 2011¨.
    ¨Χρέος της Δημοτικής Αρχής είναι να διαφυλάξει τους κοινόχρηστους χώρους και να αποκαταστήσει την τάξη εκεί όπου καταγράφονται προβλήματα¨.
Δήμαρχος κ. Φίλιος:
    ¨Η Δημοτική Αρχή δεν θα κάνει καμία έκπτωση σε όσα κατέθεσε και ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι να ξεκινήσουν αυστηρούς ελέγχους από την 1η Ιουνίου 2011 και σε όσους δεν έχουν συμμορφωθεί να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις¨.

 ΣΧΟΛΙΟ: Όλα τα παραπάνω  για τα οποία  η Δημ. Αρχή  έχει δεσμευθεί  τόσο λόγω  των  προγραμματικών εξαγγελιών της  όσο και λόγω  δημ. αποφάσεων και δηλώσεων, έχουν επικροτηθεί από τους  δημότες, πλην όμως στην πορεία  παρέμειναν δημαγωγικές  δηλώσεις.
   Απόδειξη  αποτελεί η σιωπή  των αρμόδιων αντιδημάρχων σε επιστολές μου  για παράνομη και αυθαίρετη κατασκευή  κλειστού χώρου για τη φιλοξενία τραπεζοκαθισμάτων στην κεντρική πλατεία του Κατσικά  (κοινόχρηστος χώρος )  μολονότι την ευθύνη απομάκρυνσής του σύμφωνα με απόφαση του  Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου  (ΣτΕ 3447/2007)    την έχει ο Δήμος Ιωαννιτών.
   Ίσως η δήλωση ότι  δε θα επιτρέψει να περάσει το «έτσι θέλω» των αυθαιρετούντων καταστηματαρχών να έχει μετατραπεί  στο   ¨έτσι μου αρέσει¨, διότι πώς μπορεί να ερμηνεύσει κανείς τις επισκέψεις της δημ. αστυνομίας αλλά και των αντιδημάρχων  στον παράνομα  στεγασμένο με μεταλλική κατασκευή κοινόχρηστο χώρο που λειτουργεί ως  καφετέρια;
·                     Υστερόγραφο :  Σε επίρρωση των παραπάνω παραθέτουμε τις επιστολές μας,  χωρίς μέχρι σήμερα  να τύχουμε  καμιάς απάντησης, παρά τις εξαγγελίες  και τις  διαβεβαιώσεις περί υπευθυνότητας , λογοδοσίας ,διαφάνειας και έλεγχου παντού.



Προς: κ. Δ. Θεμελή
Αντιδήμαρχο Ιωαννίνων
 (Παρακαλούμε για την επίδοση στους αρμόδιους)
        Κύριε Αντιδήμαρχε,
         Με αφορμή τις δηλώσεις σας  στα τοπικά κανάλια για την απαγόρευση  πάκτωσης των στεγάστρων που χρησιμοποιούνται  για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων  σε χώρους κοινόχρηστους , επανερχόμαστε   και σας υπενθυμίζουμε  την εντελώς παράνομη και αυθαίρετη  εγκατάσταση στεγάστρου  που χρησιμοποιείται  ως χώρος υγειονομικού ενδιαφέροντος  στην κεντρική πλατεία Κατσικά , τον οποίο έχετε και ο ίδιος  επισκεφθεί.    Θέλω να πιστεύω,  ότι σήμερα  που  εξαγγέλλεται η  αναγέννηση του κράτους , η  αλλαγή  της δομής των κομμάτων  και η εφαρμογή  από πλευράς  δημοτικής  αρχής  της πιστής τήρησης των κανονισμών, θα ενεργοποιηθείτε ως αρμόδιος  αντιδήμαρχος ,και θα εφαρμόσετε το νόμο για  να μην βρεθείτε  σε διάσταση με   παραλείψεις και παραβάσεις  που δεν  συνάδουν με την αρμοδιότητά σας.
  Εμείς θα συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το θέμα , που εκκρεμεί ως αναφορά μας και στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και για τη διευκόλυνσή σας πέραν του κανονισμού που ψηφισε το Δημοτικό Συμβούλιο σας παραπέμπουμε και στην με αρ.  ΣτΕ 3447/2007 απόφαση του ΣτΕ που σας διατάσσει για την αφαίρεση όλων τω κατασκευών - προεκτάσεων καταστημάτων σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους.

     Με την βεβαιότητα ότι θα μας απαντήσετε  σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. .
28/3/2012
Με εκτίμηση
Γ. Κρανάς
Πρ. Δήμαρχος Δ Παμβώτιδας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς: κ. Δ. Θεμελή
Αντιδήμαρχο Ιωαννίνων

        Κύριε Αντιδήμαρχε,
     Με  ιδιαίτερη  ικανοποίηση  διάβασα  στο δελτίο τύπου του Δήμου, ότι   δείχνετε αποφασισμένος να μην  επιτρέψετε καμία αυθαίρετη κατασκευή- παρέμβαση στην πλατεία Χατζή από καταστηματάρχες εκτός της   ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.
    Με την  ευκαιρία  αυτή  σας  γνωρίζω ότι  στην κεντρική πλατεία του Κατσικά έχει  κατασκευαστεί , εντελώς παράνομα και αυθαίρετα με την  ανοχή της πρώην  δημοτικής αρχής στέγαστρο , το οποίο  λειτουργεί ως καφετέρια και στο οποίο και εσείς προεκλογικά έχετε φιλοξενηθεί.
     Είμαι βέβαιος ότι θα αντιμετωπίσετε αυτή την παρανομία με το ίδιο σθένος και στη βάση της χρηστής διοίκησης και απόλυτης  διαφάνειας που ευαγγελίζεστε.
      Περισσότερα στοιχεία και  πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από τον κ.  Φίλιο  και τον κ. Ελισάφ, που έχουν στα χέρια τους την αναφορά μου, ως απάντηση των όσων σκόπιμα μου καταλόγιζαν για άσκηση μυνήσεων κατά της πρώην δημ. Αρχής.
   Οι πολίτες αναμένουν την απάντησή σας.
4/4/2011
Με εκτίμηση
Γ. Κρανάς
                                         Πρ. Δήμαρχος Δ Παμβώτιδας

Σημείωση: Εδώ ισχύει το λεγόμενο : ¨Τα λόγια  που λες σήμερα πρέπει να είναι απλά και γλυκά, γιατί αύριο μπορεί να χρειαστεί να τα φας.¨

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου