Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Λεωφόρος Γεννηματά



Είπαν-Έγραψαν:
   Σε άρθρο του ο κ. Βασίλης Βλέτσας, Αντιπροέδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων και πρώην δημ. σύμβουλος του Δήμου Παμβώτιδας ζήτησε την επέκταση της Λεωφόρου Γεννηματά έως τον κόμβο Κουτσελιού παραθέτοντας και τους λόγους που επιβάλλουν την ολοκλήρωσή της.
   Ιστορικά, ανέφερε ότι ο σχεδιασμός και η επέκταση της  ήταν πρόταση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ιωαννιτών που έγινε αποδεκτή από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. , ότι η Δημοτική Αρχή του πρώην Δήμου Ανατολής είχε εκτελέσει προκαταρκτικές εργασίες για την υποδοχή της Λεωφόρου και ότι θετικά είχε αποφανθεί και το Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην Δήμου Παμβώτιδας μετά από έντονη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.
   Κλείνοντας, κάλεσε τη  Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, έστω και αργά, να επανεξετάσει την επέκταση της Λεωφόρου Γεννηματά  έως τον κόμβο Κουτσελιού, τώρα που το ρυθμιστικό σχέδιο των Ιωαννίνων επανήρθε στο προσκήνιο δια μέσου του συντοπίτη μας Αναπληρωτή Υπουργού Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ Στ. Καλογιάννη.
ΣΧΟΛΙΟ: Θεωρώ πως, όχι σκόπιμα, του διέφυγε ιστορικά να αναφερθεί  στην από 19.6.2004  απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Παμβώτιδας (2003-2006) , με την οποία αποφασίστηκε η κατασκευή του ημικόμβου στο Κουτσελιό   και  η σύνδεσή του  με την υπό διάνοιξη τότε Λεωφόρο Γεννηματά , ακολουθώντας την πορεία:  επαρχιακό δρόμο προς Κατσικά, δεξιά προς το δρόμο Καστρίτσας και κατά μήκος  του παραλίμνιου δρόμου που απεικονίζονταν με την πράσινη  γραμμή.
       Δυστυχώς , η αδράνεια της μετέπειτα άφωνης, ανίκανης  και πλήρως υποταγμένης  στο κόμμα δημ. αρχής  (2007-2010)  σε συνδυασμό με το  διαφορετικό σχεδιασμό της παρούσας δημ. αρχής του Δήμου Ιωαννιτών  και την καθυστέρηση του Ρυθμιστικού, όλα  έμειναν  στάσιμα, για να οδηγηθούμε σήμερα σε πινακίδες εξόδου από Εγνατία  που αναγράφουν Κατσικά αντί για Ιωάννινα.
   Ας ελπίσουμε ότι χάθηκε μια ευκαιρία- ανεπίτρπετο κατά την άποψή μου-  όχι όμως και ο στόχος , αφού στο προσκήνιο δια μέσου του  Υπουργού κ  Στ. Καλογιάννη το ρυθμιστικό σχέδιο των Ιωαννίνων επανέρχεται στο προσκήνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου