Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Δημοσιογραφία και ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ



 Είπαν – Έγραψαν:
 Στο φ. της 24/8/2012 της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  ο δημοσιογράφος Απ. Τζελέτας  στη στήλη ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ  έγραφε με τον τίτλο ¨Δημοσιογραφία και ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ¨:
    Το να στηρίζεις, βέβαια, δε σημαίνει να κλείνεις τα μάτια. Και το λέμε γιατί, δυστυχώς, εδώ και πολλά χρόνια έχει καλλιεργηθεί μια νοοτροπία και στους κατά καιρούς διοικούντες και σε μερίδα των φιλάθλων, ότι οι Γιαννιώτες δημοσιογράφοι πρέπει να γράφουν μόνο τις καλές ειδήσεις για τον ΠΑΣ και να υπάρχει μία ευαισθησία – για να το πούμε κομψά – σε οτιδήποτε αρνητικό, για το καλό πάντα της ομάδας.
      Σαφώς και οι δημοσιογράφοι στα Γιάννενα είναι και οπαδοί της ομάδας, αλλά άλλο η οπαδική δημοσιογραφία και άλλο η επαγγελματική. Αν αποκρύπτουν ειδήσεις και αν παρουσιάζουν μονόπλευρα ρεπορτάζ, τότε μπορεί να είναι αρεστοί, αλλά είναι κακοί δημοσιογράφοι.
     Και για να λέμε την πάσα αλήθεια, οι δημοσιογράφοι που θα φτάσουν στο σημείο να μην κάνουν κριτική, μάλλον επιζήμιοι είναι για την ομάδα.
     Αν τα λάθη δεν ακούγονται, αν σιγήσει κάθε αντίθετη φωνή, τότε τα όποια λάθη θα είναι κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
ΣΧΟΛΙΟ: Άραγε ποιος διαφωνεί με τη θέση του;   Μάλλον ,όσοι   συνεχίζουν να μην υπηρετούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία    επαληθεύουν το λεγόμενο του NORTHCLIFFE ,ότι δημοσιογράφος είναι: ¨ Ένας  άνθρωπος του οποίου δουλειά είναι να εξηγεί στους άλλους αυτό που προσωπικά  ( θα πρόσθετα και συγγενικά) δεν καταλαβαίνει¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου